Dezbatere publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București-Ilfov

 

COMUNICAT DE PRESÄ‚

stema_judetul_if

Dezbatere publică privind Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București-Ilfov

Consiliul Judeţean Ilfov, alături de Primăria Municipiului Bucureşti, titulari ai Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, organizează o dezbatere publică pentru proiectul de plan propus.

Dezbaterea publică are loc pe 21 noiembrie 2016, ora 15.00, la Universitatea Politehnică Bucureşti din Splaiul Independenţei, nr. 313, Rectorat, Amfiteatrul AN 010, dezbaterea fiind difuzată live pe www.pmud.ro.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) își propune să realizeze, în perioada 2016-2030, un sistem de transport eficient, integrat, durabil și sigur, care să promoveze dezvoltarea economică, socială și teritorială și să asigure o bună calitate a vieții. Astfel, până în 2030 se vor construi 123 km de linii de metrou noi, 259 km de linii modernizate pentru tramvai, 490 Km de piste pentru biciclete, se vor achiziționa 250 de autobuze ecologice noi și se vor inaugura 450 de intersecții conectate la un centru de comandă inteligent.

Planul de Mobilitate Urbană Durabilă este elaborat pentru Municipiul București cu sectoarele sale și Județul Ilfov, format din 8 orașe (Bragadiru, Buftea, Chitila, Măgurele, Otopeni, Pantelimon, Popești-Leordeni și Voluntari) și 32 comune (1 Decembrie, Afumați, Balotești, Berceni, Brănești, Cernica, Chiajna, Ciolpani, Ciorogârla, Clinceni, Copăceni, Corbeanca, Cornetu, Dărăști-Ilfov, Dascălu, Dobroești, Domnești, Dragomirești-Vale, Găneasa, Glina, Grădiștea, Gruiu, Jilava, Moara Vlăsiei, Mogoșoaia, Nuci, Periș, Petrăchioaia, Snagov, Ștefăneștii de Jos, Tunari și Vidra).

Obiectivele PMUD cuprind accesibilitatea (atât conectivitatea între anumite puncte, cât și accesul oamenilor la numeroase oportunități de călătorie, în ciuda unor deficiențe fizice sau a unor factori sociali), îmbunătăţirea siguranţei şi securității în timpul deplasărilor, protecţia mediului (reducerea poluării, a emisiilor de gaze cu efect de seră şi a consumului de energie), eficienţa economică, calitatea mediului urban.

Documentele referitoare la Planul de Mobilitate Urbană Durabilă pot fi consultate pe site-ul www.pmud.ro, la secţiunea “Informaţii utile” (http://pmud.ro/pdf-files/proiect_pmud.pdf și http://pmud.ro/pdf-files/raport_mediu.pdf), pe site-ul Consiliului Județean Ilfov (http://www.cjilfov.ro/upload2/PMUD_BUC-IF/PMUD_BI_revizuit1.pdf) și pe pagina de Facebook a Consiliului Județean Ilfov (https://www.facebook.com/Consiliul-Judetean-Ilfov-180188392106371/?fref=ts).

Pentru mai multe informatii:

Claudia Niculae

Consilier Biroul de Presă al Consiliului Județean Ilfov

Tel: 0769 662 400