De unde poti achizitiona un autoturism second hand bun?

Vin in intampinarea celor ce doresc sa-si schimbe masina cu cateva recomandari. Nu recomandari de natura tehnica, ci sfaturi despre cum si unde sa gasesti anunturi auto.

Site-urile auto mari, de cand au inceput sa taxeze utilizatorii pentru publicarea anunturilor au pierdut mare parte din public. Sa va explic de ce. Un domn cu varsta peste 45 de ani, spre exemplu, care doreste sa-si vanda masina nu este familiarizat cu tehnologia, cu platile online cu atat mai putin. Sa nu mai vorbim de reticenta pe care o va avea atunci i se cere sa achite o taxa pentru simpla publicare a unui anunt.

Astfel, site-urile auto notorii au ramas doar ”taraba” si locul de desfasurare al samsarilor care de cele mai multe ori vand autoturisme cu km dati inapoi si de calitate indoielnica.

Acelasi lucru se poate spune si despre site-urile mari generaliste de anunturi. E de ajuns sa rasfoiesti putin rubrica cu vanzari autoturisme si ai sa vezi ca in cea mai mare parte sunt aceleasi anunturi ale samsarilor. Nu neg ca ar exista si vanzatori de buna credinta, propietari de drept ai masinii din anunt, poate chiar vanzatori care isi vand masina cumparata de noua, intretinuta foarte bine si cu km reali. Anunturile lor se pierd insa in marea de anunturi cu masini cosmetizate si “pregatite” pentru vanzare.

Fiind impotriva samsarilor si a masinilor vandute la suprapret, am cautat un loc unde sa gasesc anunturi de la propietari, cat de cat centralizate.

Si uite asa am dat peste chilipirim.ro, un site generalist de anunturi. Eu voi vorbi insa strict despre rubrica de anunturi auto gratuite. La o rasfoire rapida veti vedea ca cea mai mare parte a anunturilor sunt in regula, fiind postate de propietari si vanzatori de buna credinta. Spune asta deoarece am luat site-ul ”la mana” si am sunat la cateva dintre ele pentru a ma asigura ca mai sunt de actualitate.

In plus, anunturile pot fi filtrate dupa localitate, pretul masinii sau doar anunturile cu fotografii incluse. Sectiunea autoturisme de pe site mai cuprinde si subcategorii precum ”accesorii – consumabile”, ”piese auto” sau ”anvelope – jante”. Ai astfel oportunitatea de a gasi si tot felul de accesorii pentru masina ta la pret bun.

Poti arunca o privire si peste sectiunea de chlipiruri, categorie care centralizeaza anunturi cu pret foarte mic. Poate vei gasi chiar un autoturism la pret de nimic, nu stii niciodata de unde sare iepurele.