Cum sa iti organizezi nunta cat mai eficient?

Desi ziua nuntii ar trebui sa fie una dintre cele mai fericite din viata ta, perioada din momentul cand accepti cererea in casatorie si pana in ziua evenimentului poate fi foarte stresanta. Iar daca iei decizia de a te ocupa de una singura de organizare nunta, in cele ce urmeaza vei afla cele mai bune sfaturi legate de alegerea rochiei de mireasa, de decor sau de localul pentru petrecere, astfel incat totul sa ti se para mult mai usor. 

Planificarea nuntii 

Indiferent daca ai apelat sau nu la serviciile unui wedding planner, este recomandat sa pastrezi tot ceea ce are legatura cu evenimentul intr-un singur loc, fie ca este vorba despre liste ale invitatilor, chitante sau orice alte documente iti sunt necesare.  

Un alt mod in care poti tine evidenta fiecarui lucru este sa faci liste, acestea fiind esentiale pentru organizarea tuturor aspectelor legate de nunta, dar mai ales legat de invitatii pe care ii vei avea. Iar atunci cand vei incepe sa tai anumite puncte de pe lista, vei incepe sa te simti mult mai bine si mai pregatita pentru ziua cea mare. 

Pentru a te asigura ca nu intri in criza de timp, creeaza o cronologie in care sa fie incluse toate partile nuntii, precum date sau termene importante, rochia de mireaza, meniul, inchirierea localului si amenajarea spatiului. 

Daca vei aloca o anumita perioada de timp saptamanal pentru a rezolva anumite situatii, atunci vei stii ca acele momente sunt dedicate strict planificarii nuntii, iar in rest te poti focusa pe alte lucruri importante pentru tine. 

Stabilirea bugetului 

Bugetul pentru nunta trebuie sa fie primul aspect de care trebuie sa te ocupi, indiferent ca te ocupi singura de organizarea nuntii, fie ca apelezi la ajutor din partea persoanelor specializate. 

Cu totii stim ca nuntile sunt extrem de scumpe, atunci cand vine vorba despre organizare, de aceea este recomandat sa te asiguri ca te vei incadra in suma pe care ai stabilit-o inca de la inceput. 

De asemenea, de indata ce a-ti stabilit data nuntii, se recomanda gasirea unei locatii ideale pentru petrecerea de nunta. Si chiar daca mai este suficient timp pana in ziua nuntii, trebuie sa iei in calcul faptul ca restaurantele si saloanele care au recenzii bune sunt primele care se inchiriaza.   

Iar, pentru a simplifica si mai mult lucrurile, poti alege sa faci ceremonia de nunta si petrecerea in aceeasi locatie. In acest fel vei evita drumul de la biserica la local si de ce nu, poti chiar sa economisesti o anumita suma de bani. 

Cere recomandari 

Una dintre cele mai bune metode pentru a evita pierderea timpului, atunci cand te ocupi de organizare nunta, este sa ceri recomandari sau sugestii. 

Florile, tortul sau decoratiunile pot fi printre aspectele care iti ocupa cel mai mult timp, de aceea, daca nu se ocupa de tot o firma specializata sau daca localul nu iti garanteaza aceste lucruri, este bine sa iti intrebi cunoscutii sau prietenii care deja au trecut prin asa ceva si iti pot recomanda pe cineva. 

Iar daca esti coplesita de toata aceasta perioada, nu trebuie sa iti fie teama sau rusine sa ceri ajutorul familiei sau unui organizator de nunti de la Joy Moments, caci in acest fel amintirile create legate de acest eveniment vor fi mult mai speciale.