Cum alegi un carlig remorcare bun pentru Renault Master

O utilitara Renault Master, fie ca e destinata transportului de persoane sau celui de marfa, este o masina de dimensiuni mari, dar careia ii poti spori capacitatea daca ii atasezi o remorca. Pentru asta ai nevoie de un carlig remorcare Renault Master.

Carlig remorcare Renault Master, disponibil in magazine

Un carlig remorcare Renault Master nu este scump, insa este extrem de util. Spre exemplu, daca ai un Renaul Master pentru transport de persoane, poti prinde cu ajutorul lui o remorca pentru bagaje, astfel incat pasagerii sa aiba mai mult loc pentru gentile sau cutiile pe care le transporta. In acelasi timp, tot cu ajutorul unui carlig remorcare Renault Master poti lua cu tine si un trailer pe care sa transporti o alta masina.

Cumpara un carlig remorcare Renault Master doar dintr-un magazin specializat. Asigura-te ca se inscrie intr-o categorie omologata european. Fiecare carlig este obligatoriu sa aiba inscris pe el codul de omologare de tipul “E20”.Daca alegi varianta cumpararii unui carlig remorcare Renault Master dintr-un magazin online, asigura-te ca primesti si factura.

Cumpara un accesoriu de remorcare Renault Master doar daca are nuca demontabila sau semidemontabila si pastreaza devizul de montare pentru ca, in cazul unui accident, sa poti face dovada ca a fost montat de un specialist, astfel incat sa fii exonerat de orice fel de vina. De aceea, e importnant ca montajul sa fie realizat numai intr-un service autorizat si nu de catre oricine.

Marca cea mai potrivita pentru un carlig de remorcare Renault Master

O solutie ar fi sa cumperi carligul de remorcare chiar de la reprezentanta Renault, intrucat in acest fel ai siguranta ca alegerea este cea recomandata de catre producator. Insa trebuie sa tii cont ca in acest caz, un carlig remorcare Renault Masterar putea sa coste de doua sau trei ori mai mult, intrucat pentru acest tip de accesorii si Renault lucreaza cu un producator de carlige.

Este foarte important si materialul din care este facut carligul. De obicei, carligele zincate sunt mai scumpe, dar au o rezistenta sporita in timp la coroziune.