CROS Camp 2014 – SoluÈ›ii pentru stiluri de viață armonioase

AsociaÈ›ia CROS (Centrul de Resurse pentru OrganizaÈ›ii StudenÈ›eÈ™ti) lansează proiectul “CROS Camp 2014 – SoluÈ›ii pentru stiluri de viață armonioase” ce se adresează liderilor de organizaÈ›ii studenÈ›eÈ™ti, tinerilor profesioniÈ™ti È™i angajatorilor din România. CROS Camp 2014 este o tabără de 6 zile care începe pe 9 iulie È™i își propune să aducă la aceeaÈ™i masă È™i să promoveze dialogul structurat, deschis È™i colaborarea între participanÈ›i, pentru a genera soluÈ›ii practice privind relevanÈ›a educatiei superioare asupra unui stil de viață sănătos în rândul tinerilor.

CROS Camp 2014 urmărește sa ducă la:

  • CreÈ™terea gradului de conÈ™tientizare asupra vulnerabilității tiparelor de viață după care tinerii din România se ghidează în prezent, în context european, economic È™i social, de către participanÈ›ii la dialog, în cadrul seminarului;
  • Identificarea oportunităților de influenÈ›are pozitivă înspre construirea de stiluri de viață armonioase ale tinerilor, pe care le are educaÈ›ia dezvoltată în cadrul mediului asociativ studenÈ›esc È™i de tineret, de către participanÈ›ii la dialog, în cadrul seminarului;
  • Formularea de soluÈ›ii de dezvoltare – cooperare trans-sectorială între mediul asociativ studenÈ›esc È™i de tineret È™i ceilalÈ›i parteneri la dialog (universități, companii, autorități publice È™i formatori de tineret), pentru construirea de stiluri de viață armonioase ale tinerilor,  în cadrul seminarului.

Camp-ul este un proiect anual al Centrului de Resurse pentru Organizații Studențești, menit să sprijine creșterea impactului organizațiilor studențești în societate, reunind atât tineri lideri ai acestor organizații, cât și reprezentanți ai societății civile, experți din mediul privat și din domeniului politicilor publice, la nivel național și european. Proiectul urmărește de asemenea dezvoltarea de abilități și competențe ale participanților pe următoarele domenii profesionale: Resurse Umane, Comunicare, Leadership și Management.

Cele 5 zile tematice sunt structurate astfel:

  1. Relating – o zi tematică dedicată cunoaÈ™terii È™i networkingului între participanÈ›i È™i invitaÈ›i.
  2. Learning – o zi dedicată cunoaÈ™terii, inspiraÈ›iei È™i învățării organizată sub formă de prelegeri, ateliere È™i discuÈ›ii libere.
  3. Playing – urmăreÈ™te folosirea jocului ca modalitate de învățare, de sporire a creativității È™i a motivaÈ›iei intrinseci.
  4. Sharing – promovează atitudinea colaborativă È™i schimbul de bune practici în dezvoltarea mediului asociativ studenÈ›esc.
  5. Dreaming – ultima zi de seminar, asociată atitudinii de visare, va fi una de proiectare È™i planificare, de reflecÈ›ie, sinteză È™i perspectivă.

Proiectul “CROS Camp 2014 – SoluÈ›ii pentru stiluri de viață armonioase” este finanÈ›at de Comisia Europeană prin programul Tineret în AcÈ›iune, gestionat în România de ANPCDEFP – AgenÈ›ia NaÈ›ională pentru Proiecte Comunitare în Domeniul EducaÈ›iei È™i Formării Profesionale.”

Mai multe detalii despre proiect, precum È™i formularul de înscriere, sunt disponibile pe site-ul proiectului – http://camp.universitateaalternativa.ro/.