Creativitatea se poate dezvolta și antrena. Din 15 mai începe Creative Fitness Studio II

Creative Fitness Studio este un program  de antrenare a creativităţii care are la bază un design original și care îmbină metodologii vechi și noi de formare a adulților (de la training și coaching, la hosting și world café) cu know-how din sfera industriilor creative, pentru a răspunde nevoilor de dezvoltare ale unui public  în căutare de experiențe de învățare din ce în ce mai bogate.

 

După ce prima lună de Creative Fitness Studio s-a încheiat cu succes, urmează seria II, care se va desfășura între 15 mai – 7 iunie. Pe lângă cei doi antrenori, Sandra Ghiţescu și Vlad Ioan Tăușance, va fi și un antrenor virtual: Nebunul. De la Elogiul Nebuniei a lui Erasmus până la ultimele premii de la Cannes, nebunia ne-a oferit o perspectivă diferită şi originală asupra realităţii, așa că vom explora împreună faţetele ei creative.

                           

“Nebunia nu trebuie înţeleasă doar în sens clinic, sensurile ei culturale sunt mult mai profunde. Nebunia a însemnat de-a lungul istoriei ideilor: erezie, curajul de a spune adevărul, desituare şi izolare de comunitatea tradiţională, rătăcire de bunăvoie pe cărări nebătute. Nebunul este în egală măsură bufon, joker, trickster sau chiar zeu. Vom invoca diversele faţete ale personajului într-un proces 100% creativ care mizează pe anularea sau sfidarea regulilor.”, explică Vlad, unul dintre antrenori, tema acestei luni.

 

Prima lună de antrenamente s-a încheiat pe 19 aprilie și a avut ca temă Copilul, iar invitaţi speciali în serile inspiraţionale au fost Cosmin Alexandru, Tudor Chirilă, Bogdana Butnar și Liviu Mihaiu.

 

Participanţii la prima serie sunt entuziaști:“Mi-a plăcut foarte mult experienţa Creative Fitness; mi-a încărcat bateriile, mi-a deschis uși noi și mi-a arătat noi unghiuri de a aborda o problemă.”, povestește Isabela, iar Cami spune că: “Am învăţat metode pe care le pot folosi oricând sunt într-o pană de idei sau nu știu cum să le pun în practică pe cele pe care le am deja.”

 

“Suntem foarte mulÈ›umiÈ›i de rezultatele primului modul. Am avut participanÈ›i deschiÈ™i care s-au antrenat sârguincios la studio, dar È™i acasă sau la birou. PoveÈ™tile de succes despre aplicarea celor învățate au început să apară din a doua săptămână È™i au continuat să se scrie până la finalul programului. Am încheiat modulul cu multe idei bune, perspective noi È™i inspiraÈ›ie pentru dezvoltarea continuă a creativității fiecăruia.”, sumarizează Sandra GhiÅ£escu experienÅ£a primei ediÅ£ii de Creative Fitness Studio.

 

 

“Timp de o lună mansarda Fundaţiei a devenit un spaţiu de joacă unde au fost mai puţine reguli și mai multe idei cu aplicabilitate. Participanţii au descoperit cum să își antreneze și să își menţină spiritul creativ și au găsit valoarea în ideile generate în echipă. Acest program este unul din instrumentele Fundaţiei pe care le punem la dispoziţia comunităţii și care credem că generează schimbare și progres.” -  Beatrice Weber/ Fundaţia Friends For Friends


Creative Fitness Studio este cel mai nou proiect al FundaÅ£iei Friends For Friends care se desfășoară pe mai multe luni. Fiecare lună include opt sesiuni – în fiecare marÅ£i È™i joi – cu abonamente tip sală de fitness, pe diverse nivele, pentru dezvoltarea È™i exersarea intensivă a creativităţii. Accesul este limitat la 26 de participanÅ£i, iar antrenamentele au loc în sediul FFFF din BucureÈ™ti, Str. Brezoianu, nr. 4.

 

Pentru mai multe detalii despre cum a fost la seria I de Creative Fitness Studio și cum va fi la seria II, exploraţi site-ul www.ffff.ro și pagina de Facebook: http://www.facebook.com/CreativeFitnessStudio.

 

#Despre Fundaţia Friends For Friends

Fundaţia Friends for Friends (FFFF) susţine creativitatea practică, punând  la dispoziţia comunităţii instrumente și experienţe unice. Dintre cele mai cunoscute proiecte FFFF: expoziţia Ciorne 1.0 – colecţie de oameni și idei în devenire, Biblioteca FFFF – peste 1400 de cărţi utile profesioniștilor implicaţi în industrii creative, Lobul Creativ – emisiune on-line care explorează cariere de succes, Premiile Superscrieri – non-ficţiuni care schimbă lumea și, nu în ultimul rând, evenimentele de la Caffffe Creativa.