Crearea unui site web impreuna cu o agentie specializata

creare site webNe aflam intr-o perioada in care apar foarte multe website-uri noi, fie ca vorbim despre site-uri de prezentare sau magazine online, important este ca mediul online se dezvolta. Acest trend ascendent a dezvoltat si domeniul de webdesign, prin intermediul agentiilor web, care ne ajuta sa transpunem imaginea brand-ului nostru in mediu online.

 

Cum gasesti agentia web potrivita

 1. Cautarea agentiilor web
  Research-ul agentiilor web incepe printr-o simpla cautare pe Google, aici gasesti o multime de agentii web cu fel de fel de oferte. Ce este important la acest pas este sa mergi si mai departe de prima pagina de rezultate oferita de Google.
 2. Lista agentii web preferate
  Dupa ce ai analizat website-urile agentiilor web selecteaza doar agentiilor care ti-au placut. Printre criteriile de segmentare adauga portofoliul agentiei, website-ul agentiei si experienta de utilizare pe care ai avut-o pe website-ul agentiei.
 3. Pune pe foaie ce doresti
  Incearca sa iti faci o schita a website-ului pe care il doresti, sa faci o structura de categorii/subcategorii si sa detaliezi anumite functionalitati pe care vrei sa le implementezi.
 4. Contacteaza agentiile
  Poti contacta agentiile prin intermediul formularului de contact, prin telefon sau prin email.
 5. Stabileste intalnirea
  Este foarte important sa te intalnesti cu unul din reprezentatii agentiei, acestia iti pot oferii mai multe informatii de care ai nevoie si de care nu aveai habar, ai ocazia de a iti expune ideile mult mai detaliat si poti analiza oamenii cu care vei lucre in viitor.
 6. Evalueaza intalnirile
  Dupa ce ai participat la 2-3 intalniri poti sa spui care este agentia care te-a impresionat cel mai mult. Creaza un top pe baza experientei pe care ai avut-o in cadrul intalnirilor.
 7. Asteapta ofertele si compara-le
  Analizeaza ofertele, vezi daca au fost incluse toate aspectele discutate, apoi fa o comparatie intre oferta.
 8. Decizia finala
  Pretul este principalul aspect pe baza caruia multi dintre clienti i-au decizia finala si este total gresit. Chiar daca ai un buget in care trebuie sa te incadrezi, incearca sa alegi si calitatea agentiei web care iti va dezvoltat noul website. Pe termen lung, banii in plus pot fi in avantajul tau.

Chiar daca aceste etape sunt unele generalizate, bazate pe un sistem de valori oarecum subiectiv, trebuie sa treci prin ele si sa le evaluezi asa cum consideri tu mai potrivit, astfel incat, in final, serviciile de creare site web pe care agentia respectiva ti le ofera sa fie pe placul tau.