Cortina Residence, ansamblu rezidential cu fatada ventilata

Proiectul Cortina Residence situat in cartierul Baneasa, pe strada Horia Macelariu nr 83 se apropie cu pasi repezi de finalizarea ce va avea loc conform declaratiilor actualului dezvoltator in perioada iunie-iulie a anului 2015.

Situat la o distanta de numai 9 km de Aeroportul Henri Coanda, 5 km pana la Gradina Zoo Baneasa si 2.5 km de Baneasa Mall, Ikea si Carrefour Feeria sau Promenada Mall, Cortina Residence se bucura de o amplasare deosebita permitand de asemenea deplasarea rapida catre centrul orasului, prin legaturi cu Strada Nicolae G. Caramfil, Strada Barbu Vacarescu, Calea Floreasca sau Bulevardul Aviatorilor.

Extrem de apreciat pentru materialele de constructie deosebite folosite precum si pentru sistemele eco-frendly folosite in premiera in Romania pentru realizarea unei constructii rezidentiale, Cortina Residence ofera clientilor un numar de 270 de apartamente de 1-4 camere pozitionate pe 4 scari. Accesul facil catre etajele superioare se face prin intermediul lifturilor moderne pozitionate cate 2 pe scara, ce beneficiaza printre altele si de protectie anti-apa si anti-foc.

Fatada unica produsa de Agrob Buchtal special pentru Cortina Residence produce oxigen activ ce prin oxidare distruge bacteriile, virusurile sau germenii si de asemenea  descompune noxele si distruge mirosurile urate din incaperi; mecanismul folosit este asemanator cu cel al fotosintezei astfel ca 1000 m2 de ceramica tratata cu dioxid de titan echivaleaza, ca putere de purificare a aerului, cu 70 de arbori, aspect unic pe piata imobiliara din Romania.

Materialele de constructie de cea mai buna calitate folosite pentru Cortina Residence numara inclusiv beton de tip B700, recunoscut ca fiind extrem de rezistent la compresie precum si la o clasa seismica mare iar fierul de tip PC52 permite o ancorare superioara multumita profilaxiei.

Arhitectura unica a cladirii realizata de britanicii de la Westfourth se remarca printr-o compartimentare deosebita a apartamentelor, suprafata utila a acestora fiind net superioara fata de alte oferte imobiliare asemanatoare, de la 69.52 m² in cazul unei garsoniere pana la 247 m²  in cazul unui apartament cu 4 camere.

Finisajele interioare si exterioare sunt de asemenea de cea mai buna calitate, placarile ceramice din interiorul apartamentelor apartinand marcilor italienesti Atlas Concorde si Marazzi, in timp ce la exterior se remarca tamplaria Schuco imbunatatita cu sisteme performante de izolatie termica si fonica ca si Low-E sau Season 4.

Aerul conditionat prezent in toate apartamentele din Cortina Residence este de tip climatizat, acesta permitand selectarea temperaturii optime pentru fiecare incapere in parte.

Incalzirea apartamentelor se realizeaza prin intermediul a 2 centrale termice proprii, atat prin calorifere cat si prin intermediul ventiloconvectoarelor iar consumul este contorizat pentru fiecare apartament in parte, garantand astfel costuri reduse de intretinere in timpul sezonului rece.