Corpul National al Politistilor condamna reducerea normei de hrana la 130 lei in iunie!

Corpul Naţional al Poliţiştilor dezaprobă categoric modul în care conducerea M.A.I. gestionează fondurile pentru salarii

Organizaţia profesională Corpul Naţional al Poliţiştilor (C.N.P.) anunta ca a luat act de Nota Raport nr. 3034630 din 01.06.2011, emisă de Direcţia Generală Financiară şi aprobată de ministrul Administraţiei şi  Internelor, prin care valoarea financiară a Normei de Hrană aferentă  lunii iunie este diminuată la suma de 130 lei, urmând a se acorda  diferenţa în cursul trimestrului III al anului 2011, in funcţie de  deschiderile de credite efectuate de Ministerul Finanţelor Publice.

“După reducerile salariale din anul 2010 şi din acest an, suportate de  către poliţişti, această diminuare afectează şi mai grav veniturile  acestora, cu repercusiuni asupra situaţiei financiare, sociale şi profesionale, cu un impact negativ asupra ordinii şi siguranţei cetăţeanului. Aceste măsuri generează nemulţumiri profunde în rândul poliţiştilor, care se suprapun peste tensiunile create pe fondul iminentelor  disponibilizări a mii de poliţişti. Corpul Naţional al Poliţiştilor dezaprobă categoric modul în care  conducerea M.A.I. gestionează fondurile pentru salarii şi condamnă soluţia identificată pentru încadrarea în alocaţiile bugetare. Corpul Naţional al Poliţiştilor a înaintat de urgenţă ministrului Administraţiei şi Internelor cererea de revocare nr. 3794816/ 02.06.2011 a Notei Raport sus-amintite”, se arata intr-un comunicat al Biroului Executiv Central al CNP.

Corpul Naţional al Poliţiştilor susţine şi se raliază tuturor formelor legale de protest împotriva acestei măsuri abuzive şi va folosi căile legale de contestare a actului administrativ, dacă acesta nu va fi revocat.