Controlul gratuit al tensiunii arteriale cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale în București

Pe data de 17 mai, cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale, bucureÈ™tenii sunt aÈ™teptaÈ›i să își testeze gratuit tensiunea arterială È™i să primească sfaturi referitoare la prevenÈ›ia È™i controlul acestei afecÈ›iuni, în corturile special amenajate din faÈ›a spitalului ColÈ›ea (zona dinspre Universitate), între orele 10.00 – 19.00. AcÈ›iunea face parte din Campania NaÈ›ională „Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-Å£i tensiunea arterială!”, iniÈ›iată de Societatea Română de Hipertensiune.

În cadrul acestei acțiuni a campaniei, publicul larg va beneficia de testarea gratuită a tensiunii arteriale, precum și de îndrumări din partea cadrelor medicale prezente la punctele de testare. De asemenea, primele 150 de persoane diagnosticate cu hipertensiune arterială vor primi un voucher pentru un consult gratuit amănunțit la o clinică privată din București.

”Hipertensiunea arterială este o adevărată problemă de sănătate publică în România, astfel că ne bucurăm să avem sprijinul autorităților pentru această campanie. Sperăm că vor veni cât mai multe persoane să afle dacă sunt în zonă de risc de hipertensiune arterială, deoarece, prin măsurarea tensiunii arteriale, putem depista pe cei care suferă de această afecțiune şi îi putem îndruma spre mijloace de control şi tratament corespunzătoare fiecăruia”, a declarat prof.univ.dr. Maria Dorobanţu, iniţiatorul campaniei şi preşedintele Societăţii Române de Hipertensiune.

ÃŽn condiÈ›iile în care milioane de români suferă de hipertensiune arterială, Campania NaÈ›ională „Viteza ucide…nu numai în trafic. Controlează-Å£i tensiunea arterială!” trage un semnal de alarmă asupra gravității acestei afecÈ›iuni È™i are ca scop informarea È™i educarea publicului larg în ceea ce priveÈ™te prevenÈ›ia, diagnosticarea precoce È™i controlul tensiunii arteriale.

Testările gratuite din București, de pe 17 mai, vor fi urmate de acțiuni în Iași, în perioada 23-24 iunie, cu prilejul primei Conferințe Internaționale a Societății Române de Hipertensiune.

Campania de măsurare a tensiunii arteriale din Bucureşti se va realiza cu sprijinul Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti, Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” şi Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti.

Partener Oficial Instituţional: Comisia pentru Sănătate Publică din Senatul României

Partener Principal: KRKA;  Partener Gold: Terapia Ranbaxy; Partener Silver: Hellimed.

Partener Social: Clubul ROTARY

Management Eveniment: Sănătatea Press GroupExpertul tău în comunicare pe domeniul medical

Persoană de contact: Cornelia Tone, 0733.011.104, comunicare@sanatateapress.ro