COMUNICATUL DE URGENTA NR. 63, AL SINDICATULUI CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE

COMUNICATUL DE URGENŢĂ NR.63

Către toţi camarazii pensionari din structurile de Apărare, Ordine Publică si Siguranţă Naţională loviţi de efectele pecuniare ale procesului de revizuire şi regularizare a pensiilor militare.

Dragi camarazi,

Deşi s-au produs mutaţii spectaculoase în raportul de forţe politice, această schimbare rămâne una conjuncturală, specifică luptei pentru putere şi nu una cu impact imediat în procesul de stopare a abuzurilor împotriva cetăţenilor. Soluţia politică de rezolvare a discriminărilor făcute abuziv, în sistemul de pensii militare, de către guvernul portocaliu, este un obiectiv tot mai îndepărtat , deşi era la îndemâna Legislativului. De asemenea, gestionarea abuzurilor de către noile forţe politice, împotriva celorlaţi pensionari, precum şi împotriva bugetarilor se pare că trebuie să primească, de fiecare dată, avizul FMI. Clasa politică, sub noua ei configuraţie conjuncturală, se pregăteşte să intre în binemeritata vacanţă parlamentară în timp ce mii de familii ale pensionarilor militari foşti şi actuali luptători pentru apărarea ţării îşi vor continua odiseea prin ţinutul fărădelegilor sociale şi penale săvârşite de recentul demis guvern portocaliu. Există o singură cale de rezolvare temporară (începând cu luna iunie a.c.) a acestor abuzuri şi anume o iniţiativă a Ministrului Apărării Naţionale de a promova o Ordonanţă de Urgenţă în şedinţa de Guvern din 30.05.2012, puternic susţinută de noi toţi! În acest scop, printr-o mobilizare exemplară a acelora care mai credeţi în dreptate vom semna un Apel de Urgenţă adresat Ministrului Apărării Naţionale pe care îl rugăm să-l prezinte în faţa membrilor Guvernului României, în şedinţa din 30.05.2012. Vom reuşi în măsura în care ,majoritatea filialelor din ţară vor proceda la fel. Acest gest al nostru va fi o “şampilă în plus” pe această iniţiativă care este justificată de “dreptul nostru la autoapărare” împotriva unui abuz nejustificat, penal şi care trebuie drastic sancţionat. Prin urmare, VĂ AŞTEPT LUNI 28.05.2012, LA SEDIUL SCMD, ÎNTRE ORELE 14.00 -17.00, PE TOŢI CAMARAZII CARE DORESC , PRIN LIBER CONSIMŢĂMÂNT, SĂ SEMNEZE APELUL DE URGENŢĂ!. Acesta va fi trimis prin Fax. La Ministerul apărării Naţionale în aceeaşi zi, la orele 18.00. DESTINATARII ŞI NUMERELE DE FAX LA CARE PUTEŢI TRIMITE APELUL DE URGENŢĂ SUNT:
Secretariatul General al M.Ap.N. : fax 0213195864 sau 0213195660, e-mail secretariat_general@mapn.ro ;
Purtător de Cuvântal M.Ap.N.: fax 0213195617 sau 0213195680; e-mail purtatorcuvant@mapn.ro;
Relaţii cu Publicul (audieri, petiţii,cereri,reclamaţii, sesizări, propuneri) : telefon 0213158610.

Vă adresez rugămintea de a FACE cunoscută această acţiune tuturor camarazilor ale căror drepturi au fost violate şi mai ales acelora care nu au posibilităţi de accesare a acestui blog. Poate fi semnat apelul şi de membri de familie, soţie, copii.

APEL DE URGENŢĂ ADRESAT
Domnului Ministru al Apărării Naţionale

General locotenent CORNELIU DOBRIÅ¢OIU

Domnule Ministru,
1. Membrii Filialei 1 Braşov a SCMD contină să fie revoltaţi de modul în care actuala clasă politică înţelege să restabilească demnitatea noastră, grav afectată, de jalnicul guvern condus de Emil Boc. Baza democraţiei pleacă de la principiul conform căruia „toţi ne-am născut egali „ şi că această egalitate trebuie acceptată şi de către cei aflaţi la putere. Noi, militarii pensionari, am ieşit de nenumărate ori în stradă, pentru a condamna viciile unui sistem de guvernare care a permis să se întâmple aceste abuzuri împotriva noastră, prin ilegalul şi aberantul proces de recalculare , revizuire şi regularizare a pensiilor militare.
2. Suntem perfect conştienţi că nu sunt momentan bani şi că un guvern de factură democratică, trebuie să echilibreze nevoile întregii societăţi bazându-se pe etică şi responsabilitate morală şi socială. Suntem , de asemenea conştienţi de faptul că actuala situaţie a noastră a fost produsă nu de criza economică ci de impostorii profund stimulaţi de propriul interes financiar pe care l-au promovat mai presus decât orice, chiar şi de binele public. Având grijă doar de profitul lor şi călcând în picioare demnitatea noastră, guvernul Boc a săvârşit gesturi oribile pentru morală. Constrângerile repetate la care am fost supuşi de acest mic şi iresponsabil grup politic portocaliu care a stat 3 ani cu „ ciomagul deasupra capului românilor„ au lăsat impresia că în România, idealul libertăţilor democratice este imposibil.
3. Cunoaştem faptul că, deocamdată nu puteţi împărţi decât sărăcia şi că va mai dura un timp până când veţi putea lua decizii temeinic fundamentate pentru o împărţire mai echitabilă a resurselor de care ar trebui să dispună în comun, românii. Guvernul Boc a produs un imens prejudiciu interesului naţional şi un grav atentat la integritatea fizică şi morală a românilor. Nu lăsaţi impresia că vom trăi în continuare pe un teren al cărui viitor este lipsit şi gol. Am fost ,timp de trei ani, provocaţi de acest fost guvern portocaliu să ne apărăm identitatea, convingerile, principiile şi statutul de militari şi am fost obligaţi să renunţăm la bruma de confort pe care am realizat-o prin muncă şi sacrificiu, zeci de ani, în folosul naţiunii. Acum clasa politică ne întoarce spatele şi pleacă în vacanţă, fără măcar să încerce o reparaţie morală de bun simţ. Adică o corectare juridică legală a aberantei OUG nr. 1/2011 ! In aceşti trei ani s-au făcut permanent presiuni asupra noastră pentru a renunţa de bună voie la dreptul la muncă, dreptul de proprietate, dreptul la nediscriminare, dreptul la viaţă. Acel guvern de tristă amintire a săpat tot mai adânc în unitatea noastră, a transmis societăţii cele mai nocive şi mincinoase mesaje „ despre traiul nostru nesimţit „ a promovat , în defavoarea noastră, mecanismul portocaliu al mafiei care a căpuşat toate instituţiile statului.
4. Domnule ministru, căutarea dreptăţii este una din valorile fundamentale după care ne ghidăm noi militarii. Avem datoria constituţională de a lupta pentru apărarea democraţiei constituţionale şi în acest sens, aveţi sprijinul nostru total pentru construirea unei societăţi lipsite de violenţă în care fiecare român să se bucure de sentimentul nobil de dreptate şi libertate. Prin intervenţia dumneavoastră şi înţelegerea guvernaţilor ve-ţi stopa zecile de mii de procese şi umilirea noastră însălile de judecată. În aceste instanţe suntem „trataţi pe bandă rulantă”, în absenţa unor condiţii echitabile de acces la justiţie, generate de haosul juridic intenţionat, fabricat împotriva dreptului la apărare. Prin intervenţia dumneavoastră şi înţelegerea situaţiei în care ne aflăm noi , o parte a militarilor în rezervă, ve-ţi putea opri amplele manifestări de protest, care vor fi reluate începând cu data de 10 iunie 2012!
In acest context, vă adresăm rugămintea de a transmite membrilor guvernului României următorul mesaj :

5. Stimaţi Guvernanţi ,
Sprijinim dorinţa şi eforturile domniilor voastre de a crea o transformare de fond, în toate structurile intime, morale , social –politice şi economice ale naţiunii noastre !
Suntem perfect conştienţi de faptul că aveţi toate instrumentele la dispoziţie pentru a stopa curenţii distrugerii fizice şi psihice a celor mai mulţi cetăţeni abuzaţi, de incompetenţii guvernanţii ai PDL.
Este timpul dumneavoastră pentru a deschide acele uşi de oportunităţi menţionate în mesajele dumneavoastră anterioare, prin care aţi promis noi comportamente şi atitudini politice, restabilirea prosperităţii, realizarea echilibrului şi promovarea armoniei naţionale.
Noi militarii în rezervă, cei afectaţi de abuzurile guvernării, nu mai suportăm să auzim că se vorbeşte doar despre viitor ci, ne alăturăm milioanelor de cetăţeni care vor să-l vadă întâmplându-se !
Pentru redarea demnităţii noastre militare vă adresăm public rugămintea să aveţi înţelepciunea necesară şi să stopaţi printr-o Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului USL, abuzurile generate de procesul de revizuire, regularizare a pensiilor militare şi readucerea pensiilor diminuate în cuantum, la nivelul lunii decembrie 2010 (respectiv, decembrie 2011). Reţinem eforturile de 15 milioane de euro la care supunem bugetul statului însă luaţi şi dumneavoastră în contrapondere, miliardele furate din viitorul nostru !
Un gest al dumneavoastră care reprezintă o milisecundă din istoria guvernării naţiunii noastre nu va afecta prosperitatea naţiunii însă, nouă militarilor ne-ar reda pentru o veşnicie demnitatea militară furată cu atâta neruşinare, de jalnica prestaţie a administraţiei portocalii. Cu respect pentru înţelegere şi înalta dumneavostră responsanbilitate,
Din partea membrilor Filialei 1 a SCMD BraÅŸov

PreÅŸedintele FIlialei a SCMD BraÅŸov
Preşedintele “Alianţei Pentru Respectarea Democraţiei – Octavian Paler”

General maior(r). Prof.univ.dr. PETRIÅžOR MANDU