Comunicat de presa ROMEXPO S.A.

Referitor la stirea publicata astazi, 25 mai 2012, in Ziarul Financiar privind insolventa Romexpo, dorim sa precizam urmatoarele:
La data de 16.11.2011, S.C. Arsenoaiei & Matasel Consulting S.R.L. a formulat o cerere de deschidere a procedurii de insolventa impotriva ROMEXPO, pentru plata unei creante in valoare de 181.603 lei, si suma de 20.028,11 lei, reprezentand penalitati. Avand in vedere aceasta cerere, au avut loc mai multe negocieri cu reprezentantii firmei intrucat, in perioada derularii contractului, respectiv februarie 2009 – iunie 2011, firma Arsenoaiei & Matasel Consulting Srl a incasat pentru servicii de publicitate prestate catre ROMEXPO S.A. suma de 6.274.485,61 lei, considerand ca este firesc si de bun simt sa efectuam plata in transe a sumei pretinse, raportat la sumele incasate pe perioada contractuala.
Initial, reprezentantii firmei au acceptat dar, in acelasi timp, nu si-au retras actiunea de pe rolul instantei, ceea ce ne-a determinat sa achitam creanta in integralitate.
Astfel, creanta a fost achitata integral la data de 13.02.2012 (suma de 236.243,77 lei) si la data de 14.05.2012 (suma de 149.636,66 lei), la dosarul aflat pe rol, depunandu-se toate inscrisurile care sa dovedeasca situatia financiara pozitiva a companiei ROMEXPO S.A. precum si documentele de plata.
Cu toate acestea, printr-o eroare greu de imaginat judecatorul sindic a admis cererea de insolventa. Ceea ce ni se pare ciudat este ca pronuntarea s-a comunicat in cursul acestei dimineti, iar la un interval foarte scurt de timp, administratorul judiciar provizoriu ne-a anuntat ca urmeaza sa se implice in administrare, comunicand aceasta informatie si presei.
Aceasta legatura dintre solutia pronuntata si administratorul de la EURO INSOL ni se pare cel putin dubioasa si ne punem intrebarea daca judecatorul Victor Moldovan nu pronunta sentinte tendentioase.
Dorim in acelasi timp sa precizam ca am inaintat plangere la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru incorecta si nelegala solutie pronuntata de judecatorul Victor Moldovan deoarece, conform unui principiu fundamental de drept, plata efectuata stinge datoria si litigiul.
In acelasi timp am atacat cu recurs solutia pronuntata.
Asiguram pe aceasta cale, toti clientii si colaboratorii ca in prezent, ROMEXPO SA are o situatie financiara pozitiva, avand toate datoriile platite la zi si lichiditati acoperitoare in conturi, iar solutia pronuntata si comunicata in aceasta dimineata, fara o verificare prealabila, o consideram un atac asupra economiei de piata.

Sorin Vornic
Presedinte Consiliu de Administratie ROMEXPO
Presedinte Camera de Comert si Industrie Vrancea