Comunicat de presa nacele

Nacelele sunt utilaje in domeniul constuctiilor care au in componenta lor mai multe elemente. Pot fi utilizate, in primul rand, in domeniul aeronautic, platforme de baloane sau dirijabile.

Nacelele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de plafforme aeriene de lucru PLA. Nacela clasica este formata dintr-un brat aerian folosit pentru transportarea oamenilor care presteaza lucrari la inaltime.

Nacela a fost creata la sfarsitul anilor ’60, inceputul anilor ’70 pentru a facilita accesul la locurile aflate la inaltime. Este o alternativa mult mai confortabila decat schela. Nacela permite un acces rapid si usor in spatile înguste. Chiar si pompierii il utilizeaza pentru anumite operatiuni de urgenta.

Exista diferite tipuri de nacele. Sistemul lor de locomotie poate fi un criteriu de diferentiere. Există, astfel, platforme aeriene, care sunt independente: se misca independent, dar sunt restrictionate la calatorii limitate.
O nacela ar putea fi trasformata ca o remorca. Este utila pentru calatorii frecvente privind lucrari simple, cum ar fi iluminatul public, energia electrica, sau calatoriilor de lunga durata. In cele din urma, platformele montate pe camion sunt o combinatie intre nacele cu autopropulsie si nacela remorca. Ele sunt alcatuite din trei parti: platforma de lucru, structura extensibila si sasiu.

Nacela are diferite metode de elevatie: articulate, telescopice, articulate telescopic, foarfeca. Structura expandabila poate ridica platforma de lucru si se poate face prin diferite metode.
Nacela articulata si telescopica se inalta cel mai tare. Ele sunt, prin urmare, utile pentru lucrul la inaltimi inaccesibile.
Pilonili verticali si foarfeca aeriana ridica oamenii pana la locul de munca. Ele pot ajunge la 26 de metri inaltime. De obicei, acestea sunt utilizate pentru mentinerea in depozite.
John L. Grove a fost prima persoana pentru fabricarea primei platforme de lucru aerian în 1970. El a fost un inventator american si industrias. După o excursie in 1967, el a avut ideea unei platforme, când a vazut doi muncitori fiind electrocutati in timp ce lucrau pe schele.