Comunicat de presa finalizare proiect “Impreuna pentru o mai buna integrare a RTT”

Asociaţia pentru Rezolvarea Alternativă a Disputelor  (ADRA) in parteneriat cu Fundatia Umanitara „Mihai” Suceava si Serviciul Apel Bucuresti anunta finalizarea proiectului “Impreuna pentru o mai buna integrare a RTT” .
Proiectul  „Impreuna pentru o mai buna integrare a RTT”, IF/10.02-03.01, este finantat din Fondul European de Integrare a resortisanÅ£ilor ţări terÅ£e (RTT) – Programul Anual 2010 – aferent Programului General „Solidaritatea si gestionarea fluxurilor migratorii”.
Perioada de implementare este septembrie 2011 – iunie 2012.
Proiectul urmareste cresterea gradului de informare a actorilor din sfera integrarii sociale si imbunatatirea comunicarii dintre acestia prin crearea unor instrumente de informare permanenta a institutiilor publice implicate in integrarea sociala a RTT si realizarea unui manual de bune practici in acordarea de servicii resortisantilor tarilor terte.
In cadrul proiectului au fost editate materiale de informare si promovare a proiectului,  s-a elaborat un studiu privind problemele intampinate de institutiile publice in integrarea sociala a resortisantilor, s-a creat o pagina web, un newsletter lunar si un forum, s-au organizat conferinte nationale in 11 localitati din zonele cu cel mai mare numar de resortisanti ai tarilor terte (Bucuresti, Iasi, Cluj, Constanta, Timisoara, Galati, Ploiesti, Suceava, Bacau, Brasov, Oradea) si un workshop si s-a editat un manual de bune practici.
Beneficiarii direcÅ£i ai proiectului sunt: reprezentanti ai institutiilor publice centrale si/sau locale din 11 localitati (Bucuresti – Ilfov, Iasi, Cluj, Constanta, Timisoara, Galati, Ploiesti, Suceava, Bacau, Brasov, Oradea) din Romania, care au atributii in vederea sprijinirii integrarii RTT in societatea romaneasca, dar si  reprezentanti ai organizatiilor neguvernamentale care desfasoara activitati dedicate RTT, precum si reprezentanti ai Patronatelor si/ sau Sindicatelor.
Pentru informaţii suplimentare ne puteţi contacta la: Tel./fax: 0230/231127,
Mobil: 0745469459; E-mail: adramediere1@gmail.com;
Persoana de contact: Lungu Adriana Otilia, Manager proiect.