Comunicat de presa buldoexcavatoare

Buldoexcavatorul este un utilaj de constructii foarte util si totodata necesar. Poate fi vazut ca si o combinatie dintre un excavator si un incarcator frontal. Este format din trei piese diferite: o fata lopata-cupa, un excavator si un tractor. Acesta are un motor diesel care il face capabil sa functioneze dintr-o parte in alta.

Firma Whitlock Bros din Essex, Anglia, a pretins ca a construit primul buldoexcavator. Sub licenta, ei au construit un atasament buldoexcavatorului, conectat la un tractoare agricol major Fordson in 1951. Un an mai tarziu, au atasat un incarcator frontal hidraulic, creand primul “buldoexcavator“.

In ciuda descoperiri facute de Whitlock Bros, brandul JCB a avut mai mult succes. De fapt, oamenii au crezut ca au fost cei care l-au inventat.

Fondatorul brandului britanic, Joseph Chiril Bamford, a cumparat un buldoexcavator si l-a trimis inapoi acasa pentru a putea fi încercat. Acesta, prin anul 1953, a construit primul atasament buldoexcavatorului. Un an mai tarziu, JCB comercializeaza JCB Mk.1 atasamentul pentru buldoexcavator care urmeaza sa fie conectat la un maior Fordson sau tractor Nuffield. In 1958, JCB a fabricat primul buldoexacavator complet integrat, primul incarcator de buldoexcavator rigid.

Intre timp insa, Case, un producator de constructie a dezvoltat propria versiune de buldoexcavatoare.

Initial buldoexcavatorul a fost redus iar apoi i-au fost atasate picioare. Acest lucru a permis utilajului sa ridice incarcaturi mai grele, fara a cadea. In 1961, JCB a inventat “Hydraslide”. A fost un sistem care a fost in masura sa sape perimetri stransi mult mai usor.

Insa exista o problema de mobilitate: era foarte important ca buldoexcavatorul sa poata merge dintr-o parte in alta, fara a fi transportat. In 1980, utilajul cu patru roti a fost scos la iveala, aceasta usurand munca in constructii

Multe constructii ale Furnizorilor au fost extrem de creative in ceea ce priveste versatilitatea larga de accesorii buldoexcavatoare: toate fiind interschimbabile.