COMUNICAT AL UNIUNII MEDIATORILOR BANCARI ADRESAT MEDIATORILOR AUTORIZATI SI MEMBRILOR ILEGALI DIN CONSILIUL DE MEDIERE

Conducerea Uniunii Mediatorilor Bancari isi exprima ingrijorarea in legatura cu modul, cum membrii ilegali ai Consiliului de mediere inteleg sa isi faca datoria in a actiona, in vederea implementarii medierii in Romania, adusa la stadiul de convalescenta voit si transformarea unei institutii a statului in afacere de familie, in detrimentul mediatorilor.

Membrii Consiliului de mediere neavand girul a 2/3 dintre mediatori, in cadrul unei conferinte extraordinare pentru a asigura interimatul, toate hotararile si deciziile luate de catre acestia incepand cu data de 06.01.2010 sunt nule de drept.

Conducerea Uniunii Mediatorilor Bancari a introdus o actiune in instanta solicitand constatarea obligatiei membrilor Cdm de a organiza alegeri pana in data de 06.01.2010 conf. art III din L 370/2009, constatarea nulitatii tuturor hotararilor si deciziilor emanate de la Cdm dupa aceasta data si in paralel a solicitat in regim de urgenta prin alta actiune, cu termen la 24 ianuarie 2011,anularea tuturor hotararilor si deciziilor luate de catre membrii ilegali ai Consiliului de mediere dupa aceasta data, inclusiv anularea tuturor hotararilor de autorizare a mediatorilor emise dupa de 06.01.2010, anularea hotarararii de  schimbare a postului din sef de serviciu in director executiv, ocupat de numita Anton Raluca, precum si anularea hotararilor de angajare a unor categorii de personal in diverse posturi  inventate si a hotararilor de avizare a scolilor de formare a mediatorilor.

De asemenea , conducerea Uniunii Mediatorilor Bancari aduce la cunostinta tuturor mediatorilor autorizati si membrilor ilegali ai Consiliului de mediere ca, luni 24 ianuarie 2011, va trimite o sesizare Consiliului Superior al Magistraturii prin care  va solicita Comisiei de disciplina a CSM, Sectia magistrati, declansarea cercetarii disciplinare a  magistratilor Adrian Neacsu si Cristi Danilet pentru afisare in mod public alaturi de membrii Consiliului de mediere si acordarea girului legalitatii a faptelor acestora, intarindu-le prin faptele lor continuarea ilegalitatilor.

Deasemenea, conducerea Uniunii Mediatorilor Bancari va sesiza Comisia de disciplina ,Sectia magistrati a CSM,privind cercetarea disciplinara a magistratului care tergiverseaza cu mai mult de 140 de zile redactarea hotararii data in dosarul  prin care Consiliul de mediere a fost obligat sa inregistreze uniunea in RNAF si sesizarea parchetului competent pentru savarsirea infractiunii de trafic de influienta savarsit de un membru al Consiliului de mediere pe langa acest magistrat de a tergiversa redactarea hotararii, suspectat in acest sens.

Tot odata , conducerea UMB, va sesiza Comisia de disciplina a Consiliului National pentru Combaterea Discriminari privind pe Vicepresedintele Nita Tiberiu Dragos pentru complicitate la discriminare si tot odata sesizarea Parchetului General, avand in vedere faptul ca functia detinuta de catre acesta este similara cu functia de Ministru Secretar de Stat, pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor persoanei si interesului public.

Tot in cursul saptamanii viitoare, conducerea UMB va inaita o atentionare Ministrului Justitiei Catalin Predoiu si unor Ministri Secretar de Stat din cadrul MJLC prin care le va fi solicitat  sa predea premiile acordate si primite de la un membru ilegal al Consiliului de mediere acordate prin intermediul revistei Medierea, sustinut de catre cei lalti membrii ilegali ai Cdm, prin Anca Elisabeta Ciuca ex-presedintele Cdm si de politicianul Alina Gorghiu.

De asemenea Uniunea Mediatorilor bancari va intervenii in nume propriu, in defavoarea Cdm, in sesizarea adresata de catre ilegalii din Cdm , Curtii Constitutionale prin care au cerut constatarea neconstitutionalitatii art III dil L 370/2009

Despre demersurile de mai sus, in special cu privire la Vicepresedintele CNCD Dragos Tiberiu Nita si Catalin Predoiu MJLC, va fi informata telefonic si scris  D-na Vivien Reding, Comisar european pe justirie si Drepturile Omului.

Conducerea UMB nu permite nimanui sa isi bata joc de membrii sai si de toti mediatorii autorizati.

CD al UMB