Compartimentari sticla

Compartimentarile cu sticla sunt din ce in ce mai utilizate si necesare , atat in locuinte cat si in birouri, dar si in multe alte locuri acestea pot fi identificate. Sticla a fost cea care a inlocuit multe dintre materiale atat in cadrul cladirilor rezidentiale cat si al celor corporate. Sticla si implicit compartimentarile cu sticla sunt utilizate sub forma unor pereti despartitori, ea fiind combinata atat cu usi duble cat si cu usi simple.

Peretii de sticla ofera atat transparenta cat si comunicare, dar lasa si lumina naturala sa poata patrunde in spatiile mari ale birourilor ori in spatiile in care locuim.

Compartimentarile din sticla sunt realizate integral folosindu-se sticla securizata care are 10 sau 12 mm in grosime. Sticla poate sa fie clara, dar si sablata simpla ori poate sa aiba diverse modele, sa fie colorata ori mai nou, printata digital.

Fixarea sticlei se face cu ajutorul profilelor din aluminiu care sunt in diverse culori in cazul tavanelor si cu profile din inox ori din aluminiu in cazul fixarii pardoselilor si al peretilor.

Fatade din sticla pentru magazine

Firmele care au ca obiect de activitate prelucrarea sticlei isi propun in area lor majoritate sa se poata impune inclueiv in domeniul amenajarilor de magazine de prezentare care sunt din sticla securizata, si fac acest lucru prin abordarea profesionala facuta asupra clientilor, carora le ofera atat un pret corect cat si respectarea tuturor termenilor de executie.

In cazul magazinelor, al cafenelor, al birouri, patiseriilor dar si al showroom-urilor si nu umai aici, sticla securizata este considerata a fi una dintre materialele cele mai utilizate din lume.

Aceasta sticla securizata se obtine prin procesul de incalzire al sticlei in cuptoare de securizare, pana ce aceasta ajunge la aproximativ 700 grade C, supa care in cadrul procesului urmeaza o racirea brusca. Prin intermediu acestui procedeu se pot echilibra tensiunile formate in interiorul sticlei, iar asta o sa-i confere calitatile ce sunt specifice unei sticle securizate.

Geamul folosit la compartimentari cu sticla va fi astfel unul foarte solid in cazul in care se produce un eventual impact mecanic, care poate sa fie inclusiv puternic. In cazul unei eventuale spargere, atunci sticla securizata se va descompune in niste bucati foarte mici, in acest fel anulandu-se riscul multor accidentari daca geamul nu ar fi securizat.

Un alt element obtinut din sticla si comercializat in magazinele de specialitate il reprezinta usile din sticla care au deschidere batanta.

O astfel de usa batanta facuta din sticla securizata poate sa aiba forme precum si dimensiuni diferite, tinand cont de locul unde acestea sunt amplasate. Sticla utilizata poate sa fie una clara sau printata digital, dar poate fi si serigrafiata ori vopsita, folosindu-se un toc din aluminiu, ori lemn sau chiar si fara toc.

Aceste usi se vor distinge intotdeauna prin fiabilitate precum si prin siguranta lor dar si prin liniile moderne de design. Intotdeauna, specialistii pot sa realizeze la solicitarea clientilor, solutii personalizate si pot sa ofere libertate totala designerilor , pentru creatie.

Usile de acest fel sunt considerate de regula ideale pentru utilizare si compartimentare la birouri, in locuintele proprii dar si in diverse spatii comerciale.