Classic Beat Orchestra lanseaza primul videoclip

Bucuresti, 30 iunie. La un an de la infiintare, trupa Classic Beat Orchestra lanseaza primul videoclip pentru piesa “Here we go”, o reinventare a arhicunoscutei partituri clasice, Canon in D Major de Johann Pachelbel.

Daca te-ai obisnuit ca muzica clasica sa o asociezi cu sali de concerte unde nici musca nu zboara, 9 muzicieni, s-au gandit ca pot sparge acest tabu si sa dea o alta interpretare unor compozitii clasice cunoscute. Studentii la Conservator si-au lasat costumele sobre acasa, dar au luat cu ei instrumentele traditional clasice, pianul, vioara, violoncelul, si le-au imbinat cu sonoritatile moderne ale tobei, chitarii electrice, chitarii bass si sampler-ului. Piesele clasice sunt recreate si filtrate prin etno-jazz, dub-step si rock, astfel incat sa te ridice de pe scaun si sa dansezi, dar redescoperind armonia dulcelui stil clasic.

Asa reusesc ei sa arate publicului ca Toccata de Bach poate placea si celui mai inversunat rocker, iar binecunoscutul Canon de Pachelbel nu se canta doar la intrarea triumfala a mirilor din catedralele catolice.
“Am vrut ca primul nostru single sa fie unul vesel, de vara, care sa te duca cu gandul la mare si distractie. Asa ca am ales “Here we go”, adaptarea in stilul Classic Beat Orchestra a popularei compozitii baroce de Pachelbel. Stilul melodiei este putin mai relaxat decat celelelte piese ale noastre, dar speram ca starea de buna dispozitie pe care o transmite sa fie molipsitoare.” Mischa Simeonov, pianist si initiator proiect.
Videoclipul melodiei “Here we go” poate fi vizionat via link:

In acest moment trupa se afla in ascensiune, concertele de la Muzeul Taranului Roman, Wings Club, Festivalul ecvestru de la Sighisoara, Opera Nationala din Bucuresti fiind doar cateva dintre apartiile lor.

Pentru detalii si alte informatii, va rugam contactati:
Mischa Simeonov, initiator Classic Beat Orchestra
pianistuss@yahoo.com
sau vizitati pagina de facebook Classic Beat Orchestra