CINETic are în dotare un Studio modern de post-procesare sunet

 

Header_anunt_CINETIC-2 

CINETic are în dotare un Studio modern de post-procesare sunet

 București, 13 Iunie 2016

Înființarea „CENTRULUI INTERNAȚIONAL DE CERCETARE ȘI EDUCAȚIE ÎN TEHNOLOGII INOVATIV CREATIVE – CINETic” are rolul de a aduce cercetarea românească în domeniul audio-vizualului la standardul de lucru internațional prin dezvoltarea de expertiză și achiziția de echipamente. Folosind tradiția și experiența Universității Naționale de Artă Teatrală si Cinematografică “I.L. Caragiale” București, prin Centrul Internațional CINETic, Universitatea va deveni un participant activ la dezvoltarea cercetării în domeniul interacțiunii digitale, a realității virtuale și augumentate.

 

Studioul de post-procesare sunet – Are în dotare urmatoarele echipamente principale:

  1. Calculator Mac Pro cu procesor Intel Xeon E5 8-Core la 3MHz echipat cu 64 MB de memorie RAM. Proiectat pentru a îngloba un procesor video cu dual GPU, stocare flash pe SSD cu PCIe, Thunderbolt 2 de înaltă performanță, procesoare Xeon de ultimă generație, memorie ultrarapidă și suport pentru format video la rezoluție 4K, acest Apple Mac Pro a fost ales pentru că ofera performanță de top din toate punctele de vedere.

 

  1. Software Steinberg – Nuendo 7. Nuendo este un produs software dezvoltat de Steinberg pentru înregistrare audio, aranjare, editare È™i post-producÈ›ie audio, ca parte a unui Digital Audio Workstation. Nuendo 7 este leader inovativ în raport cu fiecare aspect al producÈ›iei audio-vizuale. Oferă caracteristici unice pentru producÈ›ia audio, TV È™i film precum È™i fluxuri de lucru în post-producÈ›ie. Nuendo 7 oferă capabilități multiple dedicate industriilor de film, TV È™i producÈ›ii muzicale variind de la integrarea perfecta cu sistemul Yamaha Nuage pâna la facilitaÈ›ile de înregistrare automată dialog (ADR).

 

 

  1. Consola de mixaj și Controller Yamaha Nuage. Nuage este mult mai mult decât o combinație DAW și un controller. Este un sistem de producție complet integrat în fiecare detaliu. O fuziune transparentă de software Steinberg cu hardware Yamaha oferă operabilitate fară precedent și viteză de editare. Feedback-ul vizual cuprinzător și de control intuitiv oferit de sistemul integrat hardware-software oferă noi valențe de eficiență și productivitate la o gamă largă de aplicații audio-video. Sistemul de procesare a semnalului Nuage este gestionat de un calculator standard de uz general. Nu sunt necesare carduri de DSP dedicate, care limitează opțiunile de sistem. Sistemul computerizat poate fi configurat pentru a deservi cerințelor încărcării de lucru cu o eficiență maximă. Această abordare permite utilizatorului să actualizeze în mod liber sistemul după cum este necesar.

 

 

  1. Sistemul Audio format din: Sistemul de networking Dante, Procesorul matricial MTX5-D, setul de amplificatoare Yamaha XM4080, P3500S, P2500S, și setul de speakere JBL Pro Seria 3000. Infrastructura audio Nuage se bazează pe sistemul de rețea Dante, oferind flexibilitate superioară precum și posibilități de scalabilitate și extindere viitoare. Sistemul JBL 3000 Pro Cinema 7.1 ScreenArray cu două căi asigură o reproducere fidelă și precisă a coloanelor sonore de cinema fiind în același timp compact și eficient din punct de vedere al costului. Măsoară mai puțin de 46 cm în adîncime, aceste boxe oferă o reproducere sonora cu distorsiuni foarte scazute pentru reproducere clară, precisă în toată gama de frecvențe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Sistemul Video de proiecție format din proiectorul Barco BME RLM W8 de 8000 de Lumeni și ecranul de proiecție cu proprietați de transparența audio. Cu un contrast îmbunătățit, opțiuni rapide și capabilitati pentru suprafețe curbe, proiectorul Barco RLM-W8 a fost o alegere perfectă pentru proiecția video în Studioul de post-procesare sunet. În plus, acest proiector a fost ales pentru că este dotat cu tehnologie modernă care asigură un nivel mic de zgomot în funcționare și un consum redus de energie.

 

 

 

 

Informații suport

„CENTRUL INTERNAȚIONAL DE CERCETARE ȘI EDUCAȚIE ÎN TEHNOLOGII INOVATIV CREATIVE – CINETic” a fost realizat în cadrul proiectului cu același nume, proiect co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Min isterul Educației Naționale în calitate de Organism Intermediar (OI), în numele și pentru Ministerul Fondurilor Europene în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial “Creșterea Competitivității Economice” (POS CCE).

Valoarea totală a proiectului este de 39.546.495 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă este de 35.000.000 lei.

 

Detalii suplimentare puteţi obţine pe site-ul proiectului la adresa www.cinetic.arts.ro.