Cercetari de marketing pentru publicul tinta al fiecarei companii

cercetari cantitative de piataIn ultima perioada, acele firme de mystery shopping, care pe langa acele servicii de verificare a personalului unei intreprinderi, pot oferi si servicii specifice unei cercetarei de marketing  foarte importante si necesare fiecarei companii ce doreste sa se dezvolte.

Dupa cum fiecare dintre noi cunoastem, aceste servicii de cercetare marketing se impart in doua ramuri principale, si anume cercetarea cantitativa si cea calitativa. Cercetarea de tip calitativa are la baza urmarirea si verificarea unui anumit scenariu si nu se bazeaza pe date concrete si statistice ca si in cazul acelei cercetari cantitative de piata. De aceea, in continuare o sa discutam ceva mai mult de metoda cantitativa, foarte concreta in stabilirea anumitor rapoarte si foarte benefica ulterior in luarea deciziilor pentru acele firme ce apeleaza la aceste servicii.

Cele mai des intalnite si utilizate metode a unei cercetari cantitative

Cu toti probabil ne-am intalnit cu acele persoane ce ne opreau si ne puneau cateva intrebari cu referinta la anumite produse sau servicii in nenumaratele centre comerciale sau spatii publice foarte aglomerate. Aceasta metoda apartine unei cercetari cantitative de piata ce se bazeaza pe sondaj, foarte intalnit si foarte apreciata datorita nenumaratelor date concrete ce pot fi colectate si analizate ulterior.

Modul de a ajunge la acel public tinta prin aceasta metoda este din cel mai simplu si se poate realiza la nivelul unor anumite categorii de persoane sau arii geografice specifice. Datele culese se pot introduce imediat de catre operator in sistem fara a mai exista posibilitatea de a le pierde sau introduce date eronate.

Alte metode foarte des intalnite ale acelor cercetari cantitative sunt si cele ce sunt culese prin intermediul sondajului online sau telefonic. Un avantaj al acestor doua este faptul ca, in primul rand datele intra direct in sistemul principal iar in al doilea rand, aceste metode sunt si ceva mai ieftine din cauza ca nu necesita foarte multe resurse pentru a fi realizate.