Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creativ Inovative CINETic își deschide porțile publicului larg în cadrul Unfinished-Festivalul de Arte Vizuale București

Header_anunt_CINETIC-2

În premieră în România Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creativ Inovative CINETic își deschide porțile publicului larg în cadrul Unfinished-Festivalul de Arte Vizuale București. Programul evenimentelor este următorul:

23- 24 Mai 2016, 13.00- 19.00

Explorare virtual-imersivă @ CINETic

Locul:  CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creativ Inovative)

Adresa: Str. Tudor Arghezi, Nr. 3B, în spatele Teatrului Național București

Descrierea evenimentului: 

În cadrul festivalului Unfinished, Centrul CINETic, partener al festivalului, iși deschide porțile publicului larg. Centrul lansează astfel o primă invitație adresată publicului pentru a testa cele mai recente proiecte imersive din domeniile artistic, educațional și de entertainment. În cadrul explorării virtuale, vizitatorii vor putea face tururi virtuale ale Sistemului Solar, vor explora imersiv un labirint Montagne Russe, vor explora spații urbane ficționale sau vor putea opera echipamente industriale, sub forma unor simulări imersive.

SpaÈ›iul imersiv de tip “CAVE” este cea mai recentă tehnologie de imersiune într-un mediu virtual, numele său fiind acronimul pentru: cave automatic virtual environment. 

Tehnologia Cave presupune o retroproiecție stereoscopică simultană pe trei ecrane acrilice și o proiecție simultană pe podea controlată cu ajutorul unor camere de tracking. Luminozitatea proiectoarelor de 14.000 ansi, rezoluția și dimensunile acestuia (2.8m/1.9) fac ca spațiul CAVE din cadrul CINETic să fie cea mai avansată platformă pentru simulări 3D stereoscopice la nivel național. Simulările de medii virtuale stereoscopice sunt folosite ca  modalitate inovativă de învățare, medii de antrenament, simulări cu scop terapeutic, sesiuni de pregătire sau proiecte artisice inovative.    

Participarea se face pe bază de înscriere individuală la adresa de e-mail cineticinitiatives@gmail.com până la data de 20 Mai 2016. 

Doritorii vor indica ora la care doresc să realizeze vizita și vor primi o confirmare a participării și ora repartizată. 

Fiecare vizită durează aproximativ 15 minute, iar numărul maximum de persoane care pot explora cubul virtual simultan este de trei.

Copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani pot participa doar însoțiți de părinți.

27 Mai 2016, ora 16.00

Open Door Animation Worksheep 2016 @ CINETic

Locul:  CINETic (Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creativ Inovative)

Adresa CINETic: Str. Tudor Arghezi, Nr. 3B, în spatele Teatrului Național București

Descrierea evenimentului:

Cu ocazia celei de-a VI-a ediții, Animation Worksheep devine primul atelier internațional de animație din România, reprezentând un best of al edițiilor anterioare, dar și primul proiect găzduit de Centrul CINETic, ce se desfășoră în perioada 9-30 mai 2016.

Spre deosebire de anii anteriori, participarea la atelier se bazează pe selecția a șase dintre cei mai buni animatori dintr-un total de 60 de participanți ai edițiilor anterioare, alături de șase animatori români recrutați de echipa Festivalului Internaţional de Film de Animaţie Anim’est.

Cei șase foști participanți sunt Sandu Cojocari, Matei Monoranu, Vadim Ciocazan, Anna Florea, Andra Mirea, Ana Dobrescu, iar ceilalți șase animatori aleși sunt Radu Pop, Bogdan Nedelcu, Claudia Ilea, Luiz Stockler, Paul Mureșan, Aniela Ariton.

AceÈ™tia vor experimenta diverse tehnici de animaÈ›ie, precum 2D desenat, stop-motion, cut-out, 2D digital, 3D, sub îndrumarea unor animatori profesioniÈ™ti atât români, cât È™i străini. Matei Branea, realizatorul personajului Omulan È™i a emisiunii de televiziune “Planeta Moldova”, Tudor AvrămuÈ›, animator al serialului TV “Animat Planet Show”, È™i Bogdan Lazăr, unul dintre animatorii studioului Golem, specializat în producÈ›ii de animaÈ›ie pentru industria publicitară autohtonă își vor împărtăși experienÈ›a È™i cunoÈ™tinÈ›ele tinerilor participanÈ›i ai acestei ediÈ›ii.

Open Door Animation Worksheep 2016 va fi o incursiune in tehnicile de animație utilizate in cadrul programului de training Animation Worksheep 2016 facută de catre Vlad Ilicevici și va prezenta publicului animații din edițiile anteriorare ale Workshopului precum și sneak-peak din producțiile realizate în ediția 2016.

28 Mai, ora 21.00

Mapping Animation Worksheep, in colaborare cu Les Ateliers Nomads @ Fațada Unfinished a Teatrului Național București. 

Proiectii de video mapping pe fațada TNB realizată de Les Ateliers Nomad in cadrul workshopului Animation Worksheep.

Animation Worksheep 2016 este un program de training de tip workshop adresat profesioniștilor în domeniul animației organizat de către Asociaţia Culturală Este’N’Est și de Festivalul Internaţional de Film de Animaţie Anim’est, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN), Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC) și în colaborare cu CINETIc- UNATC IL Caragiale București.

Les ateliers Nomad este un studio de animație specializat în video mapping, animație 3D, post- producție, CGI & scenografie video pentru spectacole de muzică și teatru.

Detalii suplimentare se pot obtine accesand https://www.facebook.com/Unfinished-1763042587264495/

Programarile la evenimente se fac la adresa cineticinitiatives@gmail.com