Ce sunt benzile dublu adezive si cu ce ocazie le folosim

Benzile dublu adezive sunt o solutie ideala pentru a asambla dferite piese intre ele, sunt potrivite pentru a repara si a restaura diferite suprafete.

Benzile dublu adezive pot fi utilizate in aplicatii industriale

Unele modele de benzi dublu adezive sunt facute sa dureze ani intregi, la tot felul de conditii de mediu. Astfel, pot rezista sub presiunea factorilor de mediu, dar si la actiunea unor substante chimice si a unor radiatii UV.
Aceste benzi pot fi folosite la lipirea materialelor transparente, pentru ca exista si modele special fabricate pentru astfel de lucruri.
Vor oferi o foarte buna sigilare pe suprafetele pe care sunt utilizate, insa acest lucru depinde si de fabricantul acestora. Trebuie alese produse de calitate, despre care stii ca exista recomandari foarte bune. Unele modele pot sa inlocuiasca cu succes suruburile clasice pe care le folosesti, sunt ideale in acest sens, in timp ce altele pot fi folosite pentru alt tip de suprafete. Se fabrica modele din ce in ce mai performante, care pot fi folosite cu succes. Nu se stie niciodata cand ai nevoie de o banda dublu adeziva, de aceea nu este o investitie de prisos, iti va fi fi folositoare la un moment dat.

benzi-dublu-adezive

Exista si benzi care au un suport din poliester. Aceste tipuri de produse au o foarte buna rezistenta la razele ultraviolete, dar si la temperaturile extrem de ridicate. Totodata, pot fi folosite fara teama ca nu vor face fata in conditii de umiditate si de temperaturi extreme, adica atunci cand este foarte cald sau daca este extrem de frig.

Unele pot fi folosite pe suprafete cu denivelari

Unele tipuri de benzi dublu adezive pot fi utilizate pe suprafete cu denivelari, rugoase, ele fac fata fara sa creeze probleme. Unele pot fi aplicate pe suprafete metalice, in timp ce altele se pot prinde foarte usor pe suprafetele lacuite.De asemenea, unele modele de benzi dublu adezive pot sa aiba si o parte removabila.