Ce alegi: salteaua cu memory foam ori salteaua din latex?

Ce este mai important pentru tine: sanatatea, confortul, durabilitatea sau eliminarea presiunii? Pot fi toate la fel de importante sau te poate interesa un singur aspect din cele enumerate. Specialistii in saltele ai magazinul www.saltele-online vorbesc despre toate atunci cand vine vorba despre alegerea saltelei potrivite si vorbesc despre saltelele din spuma cu memorie (memory foam) si cele din latex ca fiind cele mai bune saltele existente pe piata.

Exista mai multi factori care ar putea indica ca un tip de saltea, din cele mentionate, este mai bun decat celalalt, dar adevarul este ca fiecare dintre ele ofera un set de argumente pro si contra care le fac sa fie cea mai buna optiune, fiecare in felul sau. Pentru a decide care este cea mai buna saltea pentru tine, memory foam sau latex, trebuie sa stii ce are fiecare de oferit, precum si ceea ce iti doresti tu de la o saltea. Saltelele memory foam si cele din latex sunt realizate diferit, au influente diferite asupra sanatatii si un impact diferit asupra mediului. Toate acestea pot influenta gradul de satisfactie, astfel ca intelegerea factorilor care le deosebesc se dovedeste importanta.

Spuma cu memorie reactioneaza la greutate si presiune in mod unic. Atunci cand te asezi pe o saltea din spuma cu memorie, aceasta se curbeaza dupa forma corpului, transferand greutatea pe suprafata saltelei. Saltelele din spuma cu memorie elimina punctele de presiune, iar atunci cand iti schimbi pozitia, locul anterior revine la forma initiala. Pe de alta parte, latexul ofera confort si un sentiment de eliberare mai pronuntat, chiar daca „scufundarea”in saltea nu este similara saltelelor memory foam. Saltelele din latex, ca si cele memory foam, protejeaza impotriva alergiilor si reprezinta alegerea multor consumatori de cateva decenii incoace.

Din punct de vedere al satisfactiei utilizatorilor, ambele saltele intrunesc aproximativ 80 de puncte conform statisticilor internationale, surclasand cu usurinta saltelele innerspring. Atat salteaua memory foam, cat si cea din latex, elimina punctele de presiune, ofera un suport excelent in raport cu alte tipuri de saltele, sunt disponibile intr-o gama variata de dimensiuni si grosimi si au garantii insemnate din partea comerciantilor.

Exista, insa, si cateva diferente intre cele doua tipuri de saltea. Salteaua cu memory foam ofera o senzatie de scufundare unica, in timp ce latexul permite o deplasare mai usoara. Utilizatorii saltelelor din latex se declara mai multumiti cu privire la confortul termic, iar aceia care utilizeaza saltele memory foam au un grad mai mare de izolare a miscarilor. Ambele saltele au o durabilitate mai mare decat saltelele innerspring, dar cel care decide durata de viata este chiar utilizatorul, prin modul in care o foloseste.

Saltele cu memory foam si latex au punctele lor forte si slabe, astfel ca unele persoane se simt bine pe un tip de saltea, iar altele pe un alt tip. De aceea, este important sa identifici care sunt nevoile tale si care este oferta. Aminteste-ti ca orice varianta ai alege, salteaua trebuie sa fie realizata din materiale eco-friendly, anti-bacteriene si anti-alergice!

Despre Saltele-Online.ro

Site-ul Saltele-Online.ro face parte din grupul Mobshop.ro, dintre cei mai mari comercianti online de mobila, mic mobilier, tapiterie si saltele din Romania. Echipa a servit pana in prezent peste 20000 de clienti, iar gama de produse acopera amenajarile si modificarile ce se fac intr-o locuinta: mobilier de serie sau la comanda, bucatarii, dormitoare, camere de tineret, birouri, saltele, canapele, scaune, mese, usi glisante si alte produse ambientale de interior.

Sursa: www.saltele-online.ro