Cat esti dispus sa platesti pentru ca site-ul tau sa se miste impecabil?

Modul in care se misca un site a devenit in momentul de fata unul dintre principalele motive care ii pot face pe vizitatorii tai sa paraseasca site-ul imediat sau sa continue navigarea pe acesta, stiut fiind faptul ca noi, oamenii, nu prea avem o foarte mare rabdare sa asteptam incarcarea unei pagini web prost optimizata.

Un alt motiv pentru care este foarte important ca site-ul sa se incarce repede este dat si de faptul ca accesarea internetului de pe dispozitivele mobile (smartphone-uri si tablete) a crescut enorm de mult in ultima perioada, ceea ce i-a facut si pe cei de la Google sa regandeasca modul in care ofera rezultate relevante celor care utilieaza astfel de dispozitive (de exemplu site-urile cu o tema responsive – care se vad bine pe ecranele mici – vor avea intaietate).

Pune accent pe calitate, nu pe pret

Cred ca este de la sine inteles de ce dam acest sfat. De multe ori cei care sunt incepatori atunci cand vine vorba de lansarea unui nou site opteaza pentru cel mai ieftin serviciu, sfarsind prin a ramane dezamagiti de ceea ce le poate oferi acesta. Exista totusi si exceptii, atunci cand companii cu vechime sunt capabile sa ofere o gazduire web la pret foarte bun fara a te „obliga” sa apelezi la concesii.

Vestea buna este ca sunt destul de multe astfel de firme de hosting care au preturi foarte bune, fiind necesar doar sa te interesezi pentru a vedea exact care sunt ele. Totusi, chiar si aici, asteptarile tale trebuie sa fie direct proportionale cu planul de gazduire pentru care o sa optezi (este de la sine inteles ca cel mai ieftin pachet de hosting nu va oferi cea mai buna experienta vizitatorilor tai daca ai un magazin online cu trafic ridicat si multe produse). Asadar, incearca sa alegi pachetul in functie de necesitatile tale.

In cazul in care nu stii exact spre ce oferta sa iti indrepti atentia, nu dispera – poti sa iei legatura cu firma de hosting, carora tu le vei spune ce planuri ai cu site-ul, acestia urmand a-ti recomanda o oferta personalizata, care sa se plieze perfect pe nevoile tale.