Care sunt cele mai frecvente greseli ale angajatorilor?

curs arhivar

Cand angajeaza o persoana, reprezentantii unei companii au foarte multe asteptari de la aceasta, indiferent de pretentiile salariale pe care le ridica. Cu toate ca ei ar trebui sa aiba foarte muti factori in vedere pentru ca noul venit sa se integreze cat mai bine si sa isi faca treaba perfect, angajatorii uita sa se ocupe de cateva aspecte esentiale.

De cele mai multe ori, un angajator nu considera un motiv de ingrijorare pierderea unui om din echipa si nu se intreaba, chiar si in ciuda unui flux mare de personal, daca are si el o parte de vina. Cei care vor sa evite aceasta situatie ar trebui sa aiba in vedere cateva greseli frecvente care ii fac pe angajati sa paraseasca un loc de munca.

arhivar

Iata care sunt cele mai frecvente greseli ale angajatorilor:

1. Nu ofera posibilitatea de training sau participarea la cursuri de specializare. Foarte multe persoane cauta la un loc de munca sa aiba parte de o pregatire si dezvoltare continua, astfel incat sa invate tot timpul ceva nou. De exemplu, o persoana care este angajata pentru a se ocupa exclusiv de arhivarea documentelor, va aprecia foarte mult daca managerul o va trimite la un curs de arhivar cum este cel de pe acest LINK, de unde sa poata obtine un certificat de absolvire, dar mai ales cunostintele necesare usurarii muncii sale. Un astfel de training nu are numai o parte teoretica, deoarece practica este esentiala. In Bucuresti, un curs de arhivar foarte bun il pune la dispozitie stefandina.ro.

2. Unii angajati nu se simt apreciati la locul de munca, iar asta se datoreaza tot conducerii. Fie ca este vorba de coordonator, fie de managerul firmei, anumiti angajati vor ca munca lor sa fie evaluata si sa li se spuna clar unde trebuie sa mai lucreze pentru a imbunatati lucrurile si ce este de facut in continuare.

3. O alta greseala a angajatorilor este ca nu isi motiveaza mai mult salariatii. Chiar daca acestia se straduiesc, lucreaza bine si sunt devotati domeniului, ei nu primesc niciun fel de atentii care sa ii motiveze si mai mult. Studiile au demonstrat ca angajatii care castiga foarte bine sunt mult mai implicati si aloca mai mult timp job-ului, astfel incat sa aiba rezultate extraordinare. La polul opus sunt angajatii care nu primesc mariri salariale nici dupa un an de la angajarea intr-o companie.

4. Atmosfera de lucru conteaza foarte mult pentru orice persoana care isi petrece minimum 8 ore la serviciu. Presupunand ca echipa nu este foarte deschisa, iar comunicarea este precara, un proaspat angajat nu va rezista foarte mult, decat daca este el insusi o fire inchisa, retrasa.

5. Organizarea unor team-buildinguri aduce un mare plus angajatorului. Doar asa el are ocazia de a forma o echipa consolidata, iar aceasta sa faca performante impreuna. Cu toate acestea sunt foarte multe firme care nu au organizat niciodata o astfel de activitate si care nici nu isi propun asta in viitor.

6. Angajatorii trebuie sa isi trateze salariatii in mod egal. Uneori, ei au tendinta de a-i trage la raspundere numai pe unii membri ai unei echipe, desi poate mai multi au contribuit la esecul unui proiect. De asemenea, managerii au tendinta de a favoriza anumiti angajati si de a le pune la dispozitie mult mai multe avantaje. Intr-adevar, vechimea si loialitatea fata de firma sunt factori importanti, insa bonusurile individuale nu vor face altceva decat sa dezbine o echipa.

7. Unii manageri nu inteleg faptul ca trebuie sa fie un modele pentru restul angajatilor, iar pentru a reusi sa devina lideri, este necesar ca ei sa inteleaga ca bunul mers al lucrurilor depinde in principal de ei. Este adevarat ca timpul pe care il are un manager este limitat, insa orice angajat prefera sa afle direct de la el anumite lucruri si sarcini. De altfel, acesta este singurul care poate face o echipa sa aiba rezultate excelente.

cursuri de arhivar

Prin urmare, nu numai angajatii fac greseli in cadrul unei companii, ci si managerii. Foarte multi nu isi dau seama ca secretul succesului sta numai in mainile lor si in modul in care gestioneaza situatiile alaturi de salariati. Fiecare firma ar trebui sa ofere personalului posibilitatea de a participa la cursuri de pregatire in domeniu si la traininguri. De asemenea, aprecierea si motivarea continua conteaza foarte mult pentru angajati. Atmosfera de lucru, precum si organizarea unor team buildinguri care sa uneasca o echipa sunt considerate de foarte multi salariati privilegii. Unii manageri trateaza foarte diferit angajatii, iar favorizarea ii determina pe unii sa renunte la job. Un alt aspect pe care angajatorii trebuie sa il inteleaga este ca ei reprezinta modele pentru salariati si conduita lor trebuie sa fie exemplara.