Care sunt avantajele unei maturi electrice

Maturile electrice va pot oferi o multime de avantaje, fiind chiar de preferat in locul aspiratoarelor in unele cazuri. Spre exemplu, daca aveti un local in care se afla clienti si doriti sa faceti curatenie in timpul programului, o matura electrica va fi mai silentioasa decat un aspirator obisnuit, pentru a va oferi posibilitatea de a face curat fara sa deranjati clientii.

Bineinteles, maturile electrice pot fi foarte folositoare si in cazul utilizarii obisnuite, in propria casa, atunci cand doriti sa faceti curatenie cat mai rapid si mai bine. Zgomotul redus al acesteia va permite sa o utilizati fara a deranja vecinii sau alte persoane din locuinta, iar forma sa compacta si dimensiunile reduse va permit sa o manevrati cu mare usurinta. Daca aveti nevoie de cateva recomandari de modele, cateva maturi electrice bune gasiti pe site-ul nostru, dar si alte sfaturi utile cu privire la achizitie.

Pe piata sunt disponibile mai multe tipuri de maturi electrice, pentru exterior si pentru interior, acestea din urma fiind cele mai raspandite. Maturile pentru exterior sunt utile la curatarea aleilor, suprafetelor pavate sau alte suprafete asemanatoare, in timp ce modelele pentru interior sunt folosite in casa. Retineti insa ca multe modele pentru interior nu sunt recomandate pentru covoarele groase, ci doar pentru suprafete netede si carpete. Bineinteles, cele destinate mediului exterior au componente mai durabile pentru a putea fi folosite fara probleme.

Maturile electrice pot fi cu acumulator sau pot avea cablu. Ambele modele au avantaje si dezavantaje. Cele cu acumulator va permit sa faceti curatenie intr-un mod mai comod, fara a va incomoda un fir, insa trebuie incarcate din cand in cand, pentru a le putea folosi. De obicei, autonomia unui astfel de model este de aproximativ 45 de minute.

Este bine de stiut ca modelele cu acumulator au un timp de incarcare de aproximativ 10 ore de obicei, asa ca este indicata incarcarea acestora peste noapte, cu o zi inainte de a o folosi. De cele mai multe ori, 20 de minute sunt suficiente pentru a face curatenie, asa ca bateria nu se va descarca in intregime.

Modelele cu fir au avantajul ca pot fi folosite oricand, fara incarcare, insa trebuie sa acordati atentie cablului de alimentare. Lungimea acestuia trebuie sa fie suficient de mare pentru a ajunge cu usurinta in orice colt al camerei, fara sa fie nevoie sa scoateti aparatul din priza. In privinta consumului energetic nu trebuie sa faceti griji, deoarece aceste aparate nu consuma multa energie si le veti folosi destul de putin.