Caravana “Invata pentru tine” revine!

Caravana nationala “Invata pentru tine!” se pregateste de un nou drum! Pentru cei interesati, Caravana “Invata pentru tine” va fi prezenta in data de 16 mai, incepand cu ora 16.00 in Piata Unirii din Focsani.

Ca si in anii precedenti, Caravana invatarii permanente va strabate 10 orase din Romania oferind informatii despre www.invatapentrutine.ro. Portalul este dedicat facilitarii accesului angajatilor si angajatorilor, la informatii ÅŸi resurse utile despre oferta de cursuri de calificare ÅŸi recalificare la nivel national.
“Calificarea si re-calificarea reprezinta solutiile prin care oamenii aflati in dificultate pe piata muncii, reusesc sa dea un nou sens propriei cariere. Conform studiilor, doar 37% dintre angajatori ofera cursuri de pregatire angajatilor, iar cea mai redusa rata de participare la programe de invatare se inregistreaza in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 18-24 ani, cu nivel scazut de educatie, angajati ca necalificati sau pe pozitii cu un nivel scazut de calificare” – a precizat coordonatorul proiectului, Magda Balica. “
Studile facute de expertii din cadrul proiectului au aratat ca participarea la programe de formare continua inregistreaza efecte positive inclusiv in plan personal. 87% dintre cei care au participat la aceste programe precizeaza si o crestere a propriilor competente, o imbunatatire a comunicarii ÅŸi mai ales sporirea interesului pentru participarea la alte programe de formare profesionala.

Caravana face parte din primul proiect national de promovare a invatarii pe parcursul intregii vieti, dezvoltat de catre un parteneriat format din Asociatia Observator pentru Dezvoltarea Invatarii Permanente, TBWA\Bucuresti, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile si Gnosos Consult, si co-finantat prin Fondul Social European prin POS DRU 2007-2013, Investeste in oameni!

Caravana va avea prima oprire la Focsani pe data de 16 mai 2012 si isi va continua itinerariul in Onesti ( 17 mai 2012 ), Tg. Ocna (18 mai 2012 ), Miercurea Ciuc ( 19 mai 2012 ), Sfantu Gheorghe ( 20 mai 2012 ), Brasov ( 21 mai 2012 ), Codlea ( 22 mai 2012 ), Rosiori de Vede ( 23 mai 2012 ), Zimnicea (24 mai 2012 ), Oltenita ( 25 mai 2012).

Caravana nationala “Invata pentru tine” a bifat alte 38 de orase din centrul si nordul tarii in 2010 si 2011 atingand 5550 de persoane. Vino pe noua platforma interactiva www.invatapentrutine.ro! Fie ca esti angajat, angajator sau formator, noua platforma interactiva multimedia te va convinge de importanta formarii continue, motivarea participarii la aceasta si elaborarea de solutii pentru promovarea invatarii permanente!

Documentul complet al cercetarii de piata realizat in 2010 in cadrul proiectului poate fi accesat pe portalul www.invatapentrutine.ro.

Pentru orice alte detalii sau materiale, va rugam sa ne contactati.

CONTACTE PENTRU PRESA: Georgiana PATRU
PR Executive TBWA/Bucuresti
0735 011 856
georgiana.patru@tbwa.ro