Cameleonii bluesului vin in mai, la EUROPAfest

Pe 7 si 8 mai, in cadrul festivalului international EUROPAfest, trupa The Merry Poppins / Austria va conferi scenelor bucurestene efervescenta, candoare si incandescenta, pe ritmuri de o versatilitate cameleonica. Pe fundalul zilelor toride de primavara tarzie, piesele celor 5 artisti vor potoli cu certitudine setea de nou a spectatorului amator sau avid pasionat de muzica.

Asa cum insusi numele o sugereaza, The Merry Poppins denumesc vivacitatea creativa, umorul si indeosebi placuta eliberare de norme sau rigiditati muzicale. Trupa din Salzburg este un salt funky de la hip hop si reggae urban, la un mix de blues, stiluri balcanice si sound-ul de cabaret al anilor ’50.Marca trupei consta in complexitatea instrumentelor ce redau sunete din cele mai inovative, creand pe scena sunetul unei mici orchestre. Cei 5 membri ai trupei manuiesc intr-un mod inedit instrumentele care aparent ar naste sunete atat de diferite si de straine unul de altul. Fiecare exprima aceleasi sentimente si emotii in felul sau, intalnindu-se intr-o muzica memorabila si savuroasa. Cel care isi pune amprenta pe originalitatea acestei trupe, este cameleonicul vocalist David Lageder, muzician capabil de fluctuatii extraordinare ale vocii. Alaturi de acesta, in componenta trupei intra Thomas J. Aichinger – chitara si trombon, Mathias Vorauer – contrabas, Robert Aichinger – tobe si Herbert Könighofer – saxofon, clarinet si percutie.

Austriecii de la The Merry Poppins au reusit de-a lungul timpului sa scrie o istorie plina de evenimente. In ultimii ani acestia au participat la spectacole de renume din lume: International Saalfelden Jazz Festival din Austria, International Cairo Jazz Festival sau International Bansko Jazz Festival din Bulgaria. Dupa lansarea cu succes a albumului de debut ”Mildenburg 11” din 2007, controversata trupa austriaca a lansat, un an mai tarziu, cel de-al doilea album intitulat ”Inspector Malosso”.

Menita sa cucereasca pana si pe cei mai sceptici dintre ascultatori, The Merry Poppins este o veritabila intoarcere in timp, abundand de prospetimea, vigoarea si unicitatea ritmului de avantgarda, variat si liber. De la ritmuri nostalgice la reggae-ul urban, The Merry Poppins te fac sa dansezi, sa simti muzica, sa traiesti sentimente contradictorii, trecand cu usurinta de la melancolie la bucurie copilareasca.Timp de o saptamana, intre  7 si 13 mai, EUROPAfest lanseaza publicului romanesc provcarea de a degusta din deliciile muzicale, spicuite din intregul repertoriu international. In paralel cu doua mari competitii de importanta internationala din cadrul EUROPAfest, se va desfasura de asemenea in Bucuresti, intre 7 si 12 mai, Caffe Festival, aducand sub privirile publicului iubitor de muzica, reprezentatii de jazz, blues si pop, in spatii lejere, propice pentru cateva clipe de placuta detasare de la rafinamentul tensionant al marilor sali de concert. In aceste zile, EUROPAfest va aduce in fata publicului, alaturi de excentricii de la The Merry Poppins, trupe ca Ari Borger Quartet din Brazilia sau Atmasfera din Polonia si Ucraina.

 

Informatii suplimentare si fotografii :

jmEvents | 0740.759.566 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest