Bonurile de masa – un lucru benefic pentru toti salariatii

Este un lucru foarte util si profitabil sa ii acorzi angajatului tau bonuri de masa. De mai bine de 10 ani, aceste sistem functioneaza cu un succes remarcabil, iar tot mai multe companii recurg la aceasta strategie financiara pentru a-si fideliza angajatii.

O echipa stabila – un mers mai eficient a companiei

Stim cu totii ca toti patronii isi doresc ca sa aiba oameni cu experienta si sa nu se mai implice foarte mult in formarea si trainuirea lor. Asadar, stabilitatea in cadrul firmei este data de randamentul personalului si de determinarea si daruirea cu care acesta lucreaza, mai ales ca activitatile devin redundante, iar nevoia de evolutie si de bani mai multi se face resimtita dupa o perioada mai lunga petrecuta in cadrul firmei.

Este foarte greu atunci cand iti pleaca un om de baza, mai ales ca el cunoaste tot mersul activitatii si stie cum sa coordoneze intreaga echipa. De aceea, oamenii cu rezultate excelente, iar recompensele, chiar si cele simbolice, ii incurajeaza sa mearga mai departe.

bonuri de masa

Cum se pot comanda voucherele?

Aceste tichete de masa se pot comanda relativ usor, fie telefonic, sau prin mail, iar, cel mai simplu, direct de pe pagina de internet a companiei distribuitoare. Platforma lor este foarte stabila, iar livrarea bonurilor de masa se face extrem de rapid. Se selecteaza tipul sau tipurile de produse dorite, numarul de vouchere, apoi rezulta valoarea totala de plata. De regula, achitarea lor se face prin banca, prin ordin de plata, iar acesta din urma se trimite scanat firmei, care va livra, ulterior, produsele. Pentru companiile care au implementat sistemul de internet banking, un simplu click de aduce, mai aproape de cumpararea tichetelor.

Avantajoase pentru salariati si companie

Numarul de vouchere distribuite fiecarui salariat difera in functie de numarul de zile lucratoare ale fiecarei luni. Se acorda cate un bon de masa pentru fiecare asemenea zi.

Companiile nu trebuie sa mai plateasca contributiile pentru asigurarile sociale si de sanatate, asa ca vor face o economie de aproximativ 32% din buget. Apoi, le convine ca suma aferenta lor sa se deduca la calculul impozitului pe profit, iar angajatul isi poate lua alimentele pentru masa de pranz de la vanzatorii agreati sau poate plati cu bonuri de masa comanda facuta la o firma de catering.

Fata de tichetele pe card, cele pe suport hartie sunt mai putin vulnerabile la furt, insa pot fi pierdute mai usor. Insa, iti poti lua, intr-o zi, cate bonuri ai nevoie si nu mai umbli cu bani ca sa ii uiti pe undeva!