Bang & Olufsen Romania – Sponsor al Festivalului International George Enescu

 

 

 

Bang & Olufsen Romania – partener al Festivalului International George Enescu

Festivalul George Enescu valorifică istoria muzicii clasice din 1958 si are loc în onoarea violonistului, dirijorului, compozitorului È™i profesorului George Enescu È™i este unul dintre cele mai importante evenimente culturale care vorbesc despre identitatea României – „redă mândria unei naÈ›iuni” (The Telegraph).

Complexitatea “sentimentului de nedescris” este articulată de noul slogan al festivalului: “Magia există” – Dacă există, magia e la Festivalul George Enescu. Organizatorii au ales să reprezinte culorile seriilor concertelor într-o manieră care să reflecte vizual intenÅ£ia sloganului: vernil, albastru, portocaliu, verde, mov si ocru.

Participarea Bang & Olufsen la Festivalul International George Enescu nu este intamplatoare. Cu ajutorul produselor Bang & Olufsen, organizatorii vor oferi un plus de valoare evenimentului, exclusivitate si o experienta audio-video de neuitat.

Povestea Bang & Olufsen si emotia transmisa de fiecare produs in parte sunt in stransa legatura cu definitia Festivalului: “Magia exista”. Bang & Olufsen va arata acest lucru cu fiecare noua imagine proiectata pe televizoare, cu fiecare sunet sau melodie, care va vor incanta toate simturile.

Crearea unei sinergii: Bang & Olufsen si Festivalul George Enescu

În 1925, telefonia şi radioul se numărau printre cele mai interesante provocări tehnologice şi comerciale pe care le puteau aborda întreprinzătorii cu viziuni de avangardă.

Facand o paralela intre marele compozitor si interpret George Enescu si cei doi inovatori Peter Bang si Svend Olufsen, anii 1920-1925 au marcat o perioada importanta pentru fiecare dintre acestia.
Astfel, George Enescu face mai multe călătorii în Statele Unite ale Americii, unde a dirijat orchestrele din Philadelphia (1923). Documentele vremii vorbesc si despre prezenta acestuia in municipiul Sfantu Gheorghe, in anul 1925. In 25 noiembrie 1925, George Enescu sustine concertul cu Simfonia I si ii scrie lui George Georgescu, pe atunci Directorul Artistic al Societăţii Filarmonica: “Georgescu dragă, pentru a treia sau a patra oară în viaţa mea de compozitor care a început acum vreo 24 de ani – am avut adevărata emoţie, nespus de dulce, care o resimte autorul când se simte în fine înţeles şi se vede interpretat cu convingere… îndrăznesc să zic, cu dragoste! Îţi mulţumesc din inimă şi mulţumesc şi tuturor camarazilor din orghestră. Să trăieşti, pentru bucuria noastră a Românilor şi muzicienilor.”

Peter Bang si Svend Olufsen, doi tineri inovatori, s-au intalnit la Scoala de Electrotehnică din Aarhus la începutul anilor 1920, moment in care au descoperit interesul lor comun în dezvoltarea de noi tehnologii pentru îmbunătăţirea experienţei radio. Realizand puterea parteneriatului lor şi angajamentul comun, cei doi tineri ingineri Peter Bang si Svend Olufsen au pus bazele Bang & Olufsen in 1925, la Struer (Danemarca).

Aceasta a marcat intrarea Bang & Olufsen pe piaţa electronicelor de lux extrem de inovatoare şi competitive. Pe baza acestui succes, Bang & Olufsen a continuat să se dezvolte ca un parteneriat puternic, iar astăzi este recunoscut ca fiind cea mai prestigioasa companie de electronice din lume şi probabil singura companie din industrie care combina performanta remarcabila, maiestria cu care sunt create aceste produse si designul de ultimă oră.

Bang & Olufsen inseamna istorie, emotie si magie.

Muzeul de Arta Moderna din New York, care are produse în colecţia sa de design permanent, deţine o expoziţie specială de 11 produse audio-video, marca Bang & Olufsen.

In toate realizările sale a fost inclusă componenta perfecţionismului si strădania de a oferi în fiecare nouă generaţie de produse ceva mai presus de aşteptările clientelei sau ale cunoscătorilor.

Bang & Olufsen Romania va participa la Festivalul International George Enescu in calitate de partener si va oferi momente unice si pline de emotie prin intermediul imaginilor si spoturilor Festivalului ce vor rula pe cele 10 televizoare Bang & Olufsen, model BeoVision 10-40”.
Sala Mare a Palatului va fi gazda unor minunate opere de arta: 8 televizoare BeoVision 10-40” iar Ateneul Roman va dispune de 2 televizoare acelasi model.

In data de 12 septembrie 2011, in cadrul conferintei de presa dedicata maestrului pianist Alfred Brendel, Bang & Olufsen va pune la dispozitie 2 televizoare in sala Ateneului Roman.
Alfred Brendel (n. 5 ianuarie 1931, Wiesenberg, Cehia) este un pianist austriac, născut în Cehoslovacia, acum rezident în Marea Britanie. Este unul dintre cei mai importanţi pianişti de muzică clasică din a doua jumătate a secolului al XX-lea, renumit ca interpret al muzicii lui Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Brahms şi Liszt.

Pentru un plus de experienta audio incantatoare, in camera VIP a Salii Mari a Palatului, Bang & Olufsen isi va face simtita prezenta cu ajutorul noului docking station BeoSound 8.
Acest docking station va fi oferit ca premiu unuia dintre invitati, dupa terminarea Festivalului International George Enescu, in data de 26 Septembrie 2011.

Simona Ghimpe
Marketing & PR Specialist

Sound Vision International
Tel.: 021.403.31.26
E-mail: office@soundvision.ro
Website: www.bang-olufsen.com