Avantajele utilizarii unui SERP Checker inteligent in SEO

Un instrument de tip SERP Checker este un tool SEO (o unealta) care realizeaza verificarea pozitionarilor site-ului nostru in motoarele de cautare pentru anumite expresii cheie.

Cu atat de multe instrumente SEO disponibile in aceste zile, aceasta activitate a devenit mai usor de a fi invatata si practicata de catre proprietarii de afaceri online sau de site-uri si o puteti utiliza si dvs. in cazul in care site-ul dvs. are nevoie de cresteri de trafic. In acest articol, vor fi discutate unele dintre principalele caracteristici ale unui bun SERP Checker, cu scopul de a monitoriza in mod corespunzator si de a determina pozitia ocupata de un site web atunci cand utilizatorii cauta anumite cuvinte si fraze cheie.

Precizia e esentiala pentru a sti ce functioneaza

Odata cu introducerea rezultatelor personalizate pentru toti utilizatorii, indiferent daca acestia sunt autentificati sau nu, Google a schimbat regulile jocului. Un astfel de site poate aparea in rezultatele unui anumit utilizator in pozitii de top, in timp ce pentru un altul, in acelasi loc pot fi enumerate pe una dintre paginile (2 si 3). Un tool de tip SERP Checker inteligent ar trebui sa rezolve problema si sa permita monitorizarea rankingurilor site-ului aratand o pozitie reala, eventual intre cele doua exemple de mai sus. Un astfel de instrument ar trebui sa poata vedea pozitia corespunzatoare cautarii efectuate de fiecare utilizator, binen-teles !

Gratificatie

Orice webmaster ar trebui sa poata accesa acest serviciu (si) gratuit, mai ales daca e vorba de cateva zeci de expresii cheie si nu sute sau chiar mii, precum ar avea nevoie o agentie, mai ales prin prisma preturilor pentru serviciile SEO practicate de firme sau freelanceri.

Automatizare

Odata ce site-ul apare pe prima pagina a rezultatelor de cautare din Google pentru o anumita expresie, aceste expresii vor fi inregistrate si afisate de GWT (Google Wenbmasters Tools, care afiseaza o pozitie medie a cuvintelior si expresiilor cheie care au adus trafic organic sau au dus la afisarea site-ului in cautari). Astfel, putem gasi pentru ce cuvinte cheie a fost stabilit pentru a optimiza site-ul, dar pe locul mai apropiat de pozitia reala, nepersonalizata. Un tool SERP Checker cu adevarat inteligent poate face si explorarea de cuvinte cheie pentru noi – un keywords research, precum si eventuale volume de cautare in functie de care sa putem selecta ceea ce ne ajuta.

Integralitatea

Folosind filtrele disponibile, tool-ul sa poata afisa pozitii absolute sau relative in cautari pentru imagini, video sau mobil, precum si tara din care vine cautarea.

Browser Based

Acest tool ideal nu are nevoie de instalare pe computer si poate fi accesat din orice browser, oriunde in lume.

Multi-Engine

Acesta poate fi folosit pentru verificarea rezultatelor in cele mai importante motoare de cautare: Google, Yahoo si Bing,dar si Youtube (care devine un motor de cautare din ce in ce mai important) atat in ​​versiunile in limba engleza, dar– mai ales – in versiunile locale ale acestora si in limbile specifice zonei, care ar face dintr-un astfel de instrument o alegere excelenta pentru diversi utilizatori din intreaga lume.

Numar nelimitat de cuvinte cheie

Cu un instrument suplimentar de tipul « rank tracker link asistant » puteti monitoriza orice doriti pentru orice numar de cuvinte cheie de-a lungul intregului site, in special pagini de adancime (deep-links).

Statistici

Un instrument inteligent de verificare in SERP ofera, pe langa statistici si istoricul datelor de cautare si pozitiile inregistrate pentru  KEI lor (Keywords Efficiency Index)) si chiar posibilitatea de integrare cu Google Analytics, unde ar putea fi oferite pana la 1.000 de cautari. Ar trebui sa puteti seta optiunea de a verifica o pozitie de ranking a site-ului pana la cel de-al 1,000 –lea rezultat, adica pana la pagina 100 a motorului daca avem 10 rezultate organice pe fiecare pagina.

Multiple posibilitati de cautare

Poate utilza extensii ce pot fi folosite pentru a gasi pozitii in Google, Youtube, Yahoo sau Bing pentru diversele expresii care ne intereseaza.

Personalizare

Cu aceasta extensie, utilizatorii au posibilitatea de a stabili pozitia site-ului dvs. in rezultatele personalizate, dar nu numai. Acest lucru nu este foarte util, dar inca este necesar.

Numar mare de cuvinte cheie de-a lungul utilizarii

Se pot analiza pozitionari pentru un numar nelimitat de cuvinte cheie de-a lungul intregii utilizari a instrumentului empiric (ideal).

Salvarea si exportarea de rapoarte si istoric al evolutiilor

Spre deosebire de versiunile care nu sunt de fapt inteligente, un astfel de instrument ar trebui sa salveze rapoarte pentru toate cautarile efectuate.

Exemple de tool-uri si instrumente (si) gratuite care ne pot ajuta sa stabilim pozitionarile pentru diverse expresii cheie care ne intereseaza :

  • Google Webmasters Tools – ofera pozitionari medii pentru pana la 1000 expresii cheie, care nu sunt mereu cele mai exacte ;
  • com – soft ce trebuie descarcat pe PC;
  • com – tool online, ofera si date despre volumele de cautari lunare ;
  • Rank Tracker de la SEO Power Suite – soft ce trebuie descarcat si instalat pe un PC ;
  • com – tool online, care blocheaza expresiile care se cauta mai mult de 3 ori pe zi prin el ;
  • CuteRank – soft ce necesita instalare in PC;
  • Free monitor for Google – de la CleverStat.com – software.