Avantajele unei cutiute muzicale pentru copii

Un copil poate fi introdus in muzica de la o varsta frageda. Pentru a face acest lucru, nu este nevoie de echipamente complicate sau abilitati speciale. Cu ajutorul unei cutiute muzicale il poti face sa descopere muzica cu activitatile zilnice si jocurile sale. Pe langa distractie, muzica are multe avantaje. 

Care sunt avantajele muzicii pentru un copil? 

Va permite sa va comunicati iubirea. Muzica este o modalitate buna de a va lega cu copilul. Cand canti si dansezi cu el, ii transmiti dragostea si afectiunea fata de el. Acelasi lucru cand creezi muzica pentru micutul tau: este o modalitate de a crea o legatura buna cu el. 

Muzica imbunatateste capacitatea de invatare a copiilor 

Practica activitatilor muzicale (de exemplu, cantarea unei rime, lovirea ritmurilor pe un tambur, ascultarea muzicii diferite) stimuleaza diferite zone ale creierului. Activitatile muzicale includ ascultarea, memoria, atentia, organizarea gandirii si capacitatea copilului tau de a controla anumite comportamente. Toate aceste lucruri le puteti obtine cu ajutorul unei cutiute muzicale de la Pravalia cu Surprize care pe langa faptul ca sunt create intr-un mod in care atrag atentia copilului, ofera si muzica atat de placuta pentru urechile unui copil. 

Cantece dezvolta limbajul 

Cuvintele in cantece imbogatesc vocabularul copilului dvs. Auzind si cantand ii antreneaza, de asemenea, sa scoata sunete, sa spuna cuvinte si sa formeze propozitii. Astfel, micutul isi va da seama treptat ca toate cuvintele sunt formate din silabe si sunete, ceea ce ii va ajuta mai tarziu cand vor invata sa citeasca si sa scrie. 

Muzica promoveaza creativitatea 

Cand micutul tau se misca liber pe muzica sau cand descopera sunetul unui instrument, acest lucru ii dezvolta expresia artistica. De asemenea, copilul isi dezvolta imaginatia cand inventeaza versuri sau gesturi de cantec. 

Acesta permite copilului sasi descopere corpul 

Dansul, sariturile, apasarea mainilor si picioarelor la sunetul muzicii iti exercita de asemenea abilitatile motrice ale copilului, cum ar fi coordonarea. 

Acest lucru ii dezvolta simtul muzical 

Punerea copilului in contact cu o varietate de stiluri muzicale (de exemplu, pop, rock, blues, country, jazz, clasic, folk, etc.) ajuta la dezvoltarea simtului muzicii si a gusturilor sale muzicale. 

Aceasta ofera oportunitati de socializare 

Cantarea, dansul si jocul muzical cu alti copii ajuta la dezvoltarea abilitatilor sociale ale micutului, cum ar fi cooperarea, schimbul de instrumente, respectarea regulilor si asteptarea randului lor. 

Muzica ii poate permite sa descopere lumea 

Cand asculta muzica din diverse culturi, copilul isi deschide orizonturile. Daca copilul are dureri undeva, simtiti-va liber sa-i cantati melodia lor preferata. El se va gandi mai putin la durerea lui daca atentia lui este concentrata pe ceva pozitiv. Cantecul oferit de cutiutele muzicale il pot linisti si sa uite de durerea lui. 

Ajuta la calmarea si gestionarea emotiilor 

Cantarea, precum si crearea si ascultarea muzicii promoveaza producerea de hormoni asociati placerii, bunastarii si increderii. Muzica are un efect calmant care i-ar putea ajuta pe copii sa-si gestioneze emotiile. Un studiu de la Universitatea din Montreal a aratat ca bebelusii sanatosi stau linistiti de doua ori mai mult cand asculta o persoana care canta mai degraba decat o persoana care vorbeste. Din acest motiv, exista o serie de cutiute si caruseluri muzicale pentru a veni in ajutorul parintilor, mai ales, pentru cei cu copii foarte mici.