Atmosfera exploziva in primele 2 zile la Bucharest International Jazz Competition 2012

Sambata, 12 mai, a avut loc deschiderea celei de-a 6 editii Bucharest International Jazz Competition, unul dintre cele mai importante concursuri de muzica jazz din Europa. Un numar impresionant de 24 trupe din SUA, Europa, Australia, Japonia, Rusia, Brazilia si Israel vor concerta in fiecare seara de la ora 19:00, pe scena teatrului Odeon, sala Studio, pentru a castiga in fata juriului si a publicului bucurestean titlul de cea mai buna trupa de jazz.

Bucharest International Jazz Competition, una dintre primele trei competitii de profil din Europa si cel mai important concurs de jazz din Romania se desfasoara in cadrul Festivalului International EUROPAfest – jazz, blues, pop & clasic, care aduna in Bucuresti 300 de muzicieni din 45 de tari, intre 4 si 19 mai.

Prima seara de EUROPAfest 100% jazz and more a umplut pana la refuz sala teatrului Odeon, organizatorii fiind nevoiti sa restrictioneze accesul celor veniti in numar mare sa se bucure de show-ul a 3 trupe de exceptie. Primii care au spart emotia concurentilor au fost cei de la Artbeaters / Slovenia, un pur “jazz fusion” imbinand rimturi funk cu reggae, blues, afro si insertii de drum'n'bass. Seara a continuat cu Olah Krisztian Trio, care a mizat pe formatul clasic, o abordare tehnica si o virtuozitate deosebita. Iti poti da seama usor ca pianistul trupei provine dintr-o familie cunoscuta de jazzmen din Ungaria. Totul s-a incheiat cu invitatii speciali ai serii, Mandolin’ Brothers, muzicuta, acordeonul si mandolina fiind atractiile principale. Sunt 6 italieni, dar daca le-ai ascultat muzica, poti spune fara ezitare ca vin din tara blues-ului, dupa sunet, tipul pieselor si atmosfera pe care au reusit sa o creeze.

A doua seara de jazz a confirmat nivelul inalt al competitiei prin evolutiile altor 2 trupe la fel de apreciate, desi total diferite: Ryo Hatakeyama & Yuko Yoshida Duo din Japonia cu radacini puternice in jazz, swing sau stilul contemporan. Chimia dintre artisti este perfecta si performantele lor sunt mereu pline de vibratii pozitive si emotii. Polished Blue Project au incantat publicul printr-o evolutie muzicala aproape actoriceasca tipic poloneza, un stand-up de jazz jucaus dar puternic, cu sunete fascinante de saxofon, trompeta, percutie, contrabas si… spre deliciul audientei, scoici. 

Dupa primele 2 seri de concurs, Wayne Brown, directorul artistic si presedintele juriului Bucharest International Jazz Competition este incantat de talentul ridicat al tinerilor muzicieni, desi recunoaste ca acest lucru va face insa foarte dificila desemnarea castigatorului. 

Intre 12-19 mai, la sala Studio a teatrului Odeon, de la orele 19:00, publicul va fi martorul uneia dintre cele mai importante competitii de jazz din Europa, desfasurata cu usile deschise. Pe 19 mai, in cadrul Galei EUROPAfest va avea loc finala concursului cand cele mai bune trupe de jazz isi vor disputa titlul de Grand Prize Winner.

Biletele se gasesc la Teatrul Odeon. Pret bilet: 26,50 lei/zi, Studenti: 15,90 lei/zi.


Informaţii suplimentare şi fotografii :
0720.31.61.62 | office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro 
Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

EUROPAfest 2012, Bucharest International Jazz Competition 2012, jazz, jmEvents