ASOCIATIILE PROFESIONALE ALE MEDIATORILOR AU INCEPUT SA SE REVOLTE IMPOTRIVA MEMBRILOR CONSILIULUI DE MEDIERE

Printr-un comunicat dat publicitatii in dimineata zilei de 24.08.2011, Asociatia Mediatorilor Galati, prin Presedinte Asofronie Constantin, solicita membrilor ilegali ai consiliului de mediere sa prezinte public documentele ce au stat la baza emiterii hotararilor legate de organizarea alegerilor .

In comunicat Asociatia Mediatorilor Galati acuza public membrii ilegali ai Consiliului de mediere, ca nu au respectat legea transparentei decizitionale si nu au tinut cont de propunerile Comisiei Consultative.

Procedura de votare stabilita de catre cei noua cetateni din Cdm excede cadrului legal, care prevede cu totul o alta procedura stabilita de legiuitor si de la care nu se poate face rabat.

In paralel Uniunea Mediatorilor Bancari pregateste contestarea in Contencios Administrativ a acestor hotarari si intentioneaza convocarea de urgenta a membrilor ilegali ai Consiliului de mediere, la sediul acestuia,pentru a stabili legalitatea/ilegalitatea acestor hotarari.

De asemenea, pentru viitorul apropiat, s-a pus in discutie de mai multi mediatorii nemultumiti de activitatea si hotararile ilegale emise de catre membrii fara portofoliu organizarea unei demonstratii in fata Consiliului de mediere.

Reamintim ca, membrii Consiliului de mediere datorita neefectuarii alegerilor conform art.III din L 370/2009 de modificare si completare a L 192/2006 cu privire la mediere, nu mai au calitatea de membru in Cdm incepand cu data de 06.01.2010.

In prezent sunt simplii mediatori autorizati si nu mai pot hotara organizarea alegerilor, acest atribut revine in exclusivitate mediatorilor autorizati reuniti in cadrul unei Adunari Generale Extraordinare.

Pentru a citi comunicatul AMG CLIK AICI