ASOCIATIA TINERETUL ONU DIN ROMANIA (ex-BISMUN) ORGANIZEAZA MASA ROTUNDA PE TEMA „COOPERARE SI INTEGRARE IN DIVERSITATE”

Evenimentul va avea loc luni, 21 mai, incepand cu ora 16.00, in Sala Constantin Stoicescu a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti.
Dezbaterea va reuni parlamentari, persoane din administratia publica centrala, reprezentanti ai societatii civile si studenti, avand rolul de a marca cea de-a zecea aniversare a Zilei Mondiale pentru Diversitate Culturala.
Invitatii vor discuta despre valorile multiculturalismului in incercarea de a sublinia importanta dialogului intercultural, a diversitatii si incluziunii, precum si necesitatea de a construi o comunitate globala formata din persoanele dedicate sustinerii acestei cauze si combaterii polarizarii si stereotipurilor, cu scopul de a imbunatati cooperarea intre persoane din culturi diferite.
Ziua Mondiala pentru Diversitate Culturala a fost stabilita in cadrul Adunarii Generale a Natiunilor Unite, in 2002, in conformitate cu Declaratia Universala a Diversitatii Culturale.
Asociatia Tineretul ONU din Romania (ex. BISMUN) este o organizatie neguvernamentala, infiintata si condusa de catre tineri, ale carei scopuri sunt promovarea si incurajarea valorilor și activitatilor ONU in randul tinerilor romani, al societatii romanesti si al comunitatii internationale.
Persoana de contact:
Laura Diaconu
Tel: 0756.290.734
PR@bismun.org