Asociatia Smart Projects ii ajuta pe somerii clujeni sa isi infiinteze o afacere!

Asociatia Smart Projects in parteneriat cu SC Ascendo SRL face cunoscut ca acorda sprijin tinerilor someri in infiintarea si demararea unei afaceri. Astfel, in luna mai a anului 2012, echipa Smart Projects a ajutat un fost cursant al modulului gratuit de Lucrator Comercial sa infiinteze un SRL-Debutant: SC Takaciu JAD SRL-D.

Asociatia Smart Projects anunta ca sprijina in continuarea infiintarea de noi afaceri pentru absolventii cursurilor oferite gratuit prin proiectul cu finantare europeana, “Fii activ! Preocupa-te pe piata muncii!”, nr.contract: POSDRU/104/5.1/G/76669. Cursurile de perfecţionare sunt:

• Lucrător în hoteluri – 360 ore
• Lucrător în comerÅ£ – 360 ore
• Baby-Siter – 360 ore

Sprijinul acordat de Asociatia Smart projects a constat in :
-intocmire documentatie pentru infiintarea efectiva a firmei
-scrierea cererii de finantare

Obiectivul general al proiectului consta in cresterea competitivitatii TAKACIU JAD S.R.L. – D. pe piata produselor din peleti din municipiul Turda, prin oferirea constanta de produse calitative, si avand in vedere ca in momentul de fata nu exista concurenta la nivelul municipiului Turda pe acest segment.

Obiectivele specifice ale proiectului:

1. Cresterea productivitatii TAKACIU JAD S.R.L. – D cu 10% in 18 luni de la finalizarea implementarii proiectului.

2. Cresterea numarului de clienti anual cu cel putin 10% in 18 luni de la finalizarea investitiei.

3. Reducerea ratei somajului in municipiul Turda prin crearea a 2 noi locuri de munca permanente.

Ce este SRL-D?

Tinerii pana in 35 de ani pot depune proiecte in cadrul Programului pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri. Programul a luat startul la data de 15 februarie.

Facilitatile oferite in cadrul acestui program:

– finantarea proiectului pana la 50% dar nu mai mult de 10.000 de euro

– garantie acordata de Fondul National de Garantare al Creditelor pentru IMM

– firma trebuie sa fie nou infiintata si sa numai fi detinut pana in momentul de fata o alta firma. Firma va avea extensia SRL-D

– scutirea de la plata contributiilor asigurarilor sociale, pentru cel mult 4 salariati, angajati pe o perioada nedeterminata

In cadrul acestui program beneficiarii eligibili sunt perosane fizice, debutante, ce indeplinesc criteriile de eligibilitate.

Asociatia Smart Projects deruleaza, în parteneriat cu SC Ascendo SRL, în perioada noiembrie 2010 – octombrie 2012, proiectul “Fii activ!Preocupa-te pe piata muncii!”, nr.contract: POSDRU/104/5.1/G/76669, finantat din Fondul Social European prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 (www.fseromania.ro).

Contact:
Presedinte Smart Projects – George Sima- sima.george@smartprojects.org;
0745.307.405
Manager Proiect -Claudia Neculae- claudia.neculae@smartprojects.org;
0727.723.151
www.smartprojects.org, www. fii-activ.ro, office@smartprojects.org Fix 0214104099