Artefaur elibereaza zimbrii!

Dupa cca 200 de ani de captivitate, regele salbaticiunilor va fi eliberat

Cel mai mare mamifer terestru din Europa, zimbrul, cunoscut si sub numele de bizonul european, in prezent mai rar decât rinocerul negru, a fost mereu un animal impresionant, venerat, cunoscut de români, mai ales din legende, povești sau stema Moldovei. Din 1970 acesta n-a mai fost vazut in salbaticie, in tara noastra.

Vestea buna esta ca zimbrul este din nou in mediul lui natural, dupa cca 200 de ani de captivitate. Acest lucru s-a intamplat la noi in tara, vineri, 12 iunie, in Muntii Tarcului, unde 17 zimbri au fost eliberati in salbaticie.
Natura are insa nevoie de zimbru, căci prin comportamentul său acesta aduce beneficii teritoriului în care trăiește, dar și asupra altor specii de animale.

Cu aceasta ocazie, am eliberat si noi zimbrul nostru, insa nu in salbaticie, ci in civilizatie.

Numele lui este Faurel si a pornit prin tara sa sensibilizeze inimile romanilor catre cultura si valorile traditionale. Calatoria lui va fi bogata in experiente inedite si interactiuni revelatoare cu oameni dornici sa-i asculte mesajul.

Faurel vine din nevoia de a crea o legatura intre valorile si spiritualitatea poporului roman, pe de o parte, si forta pe care zimbrul o reprezinta in regnul animal, pe de alta parte. Temerar, ca si traditia, impunator, dar in acelasi timp protector, bland si jucaus, el este dornic sa-si arate latura sa ludica, invatandu-va lucruri noi sau redescoperind lucruri demult uitate.

Va invitam sa-i luati urma aici:
facebook: https://www.facebook.com/faurelbyartefaur