Antrenament acasa pentru incepatori

Fie ca era vorba de o aptitudine (gatit, pescuit, vorbit o limba straina, folosirea calculatorului,mersul pe bicicleta etc) sau un obicei (citit, meditat, gandit pozitiv, etc), orice lucru pe care am dorit sa il invatam ne-a prins in starea noastra de absolut incepatori. De la mersul in picioare, pana la simtit anumite sentimente puternice, toate la un moment dat ni s-au parut grele. Insa in timp, cu perseverenta, ambitie, motivare si munca am reusit sa cunoastem in detaliu fiecare aspect al acestor obiceiuri si sa devenim chiar experti.

Exista si un proverb”In orice esti acum expert ai fost odata novice.”

Dar de ce ar sta altfel cu sportul, cu fitness-ul, cu antrenamentul, de ce sa nu incepi sa cunosti mai multe despre a te antrena corect, eficient si util. Oare miscarea si o sanatate buna nu sunt la fel de importante precum a comunica in alta limba cu o persoana. Eu cred ca este de fapt mult mai important sa ai un corp sanatos, sa stii ce miscari trebuie sa faci pentru a ridica in siguranta bagajul de jos, sa ai mai multa energie si, nu in ultimul rand, sa te simti bine in pielea ta.

Dar cand sa incepi sa faci sport? Sa incepi de luni, sa lasi pana cand iti vei cumpara alti adidasi, sa incepi cand se mai incalzeste, sa incepi dupa ce termini dieta, sa incepi dupa Paste, sa incepi cand te lasi de fumat, sa incepi cand iti faci abonament la sala….nu, nu, NU.

Momentul propice sa incepi este ACUM, nu peste doua zile, nu de luni, nu dupa Sarbatori ci ACUM.

Acum trebuie sa incepi sa te antrenezi si sa faci fitness, sau orice fel de sport. Nu te mai gandi la scuze, piedici sau amanari, corpul tau nu asteapta dupa tine pana te hotarasti sa te apuci.Corpul tau isi pierde vitalitatea, isi pierde energia, devine mai slab si mai batran cu fiecare zi in care tu decizi sa amani. Asa ca ia atitudine si fa miscare.

Da startul cu un program de baza “Fitness acasa pentru incepatori-Antrenament in 10 minute” si progreseaza treptat, inteligenti si fara sa iti pierzi ambitia catre un program de avansati.

Gaseste inspiratie, motivatie si informatie profesionista pe www.antrenorulmeupersonal.ro