Alege sa inchei o asigurare PAD apeland la o firma de asigurari serioasa

Avand in vedere ca inundatiile si cutremurele nu pot fi prevazute in timp util si ca exista o posibilitate crescuta ca si in Romania sa aiba loc un cutremur de mare magnitudine, in viitorul apropiat, specialistii recomanda tot mai mult sa se incheie asigurari PAD (iata despre ce este vorba, dand click AICI), din timp. Aceasta este siguranta ca nu veti ramane pe drumuri, fara casa, la mana autoritatilor sau a rudelor, pentru cine le are si pe acestea.

Un nou studiu a aratat ca in mediul urban sunt cele mai multe polite PAD incheiate

Conform unui nou studiu in domeniul asigurarilor de locuinte, principalul motiv pentru care asigurarile PAD nu sunt incheiate de foarte multi cetateni ai Romaniei il reprezinta lipsa banilor. Judetul Calarasi se afla la finalul clasamentului privitor la cate persoane au incheiat aceasta asigurare PAD. Informatiile sunt oferite de Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID), care a realizat acest top.

La sfarsitul lunii iulie a.c., numai un procent de 10,69% din casele si apartamentele din judetul Calarasi aveau o polita de asigurare obligatorie impotriva dezastrelor naturale incheiata.

asigurarea-locuintei

Cel mai mare numar de locuinte care au asigurare PAD se gaseste in mediul urban, si este de aproximativ 8 537. Mediul rural nu a reusit sa treaca de un prag de 5 150 de locuinte cu polita PAD incheiata, la momentul realizarii topului.

  • Bucuresti este orasul fruntas, cu 327 733 de polite PAD incheiate, urmat de:
  • Timis – 90 543;
  • Prahova – 75 875;
  • Calarasi – 13 671;
  • Giurgiu – 13 833;
  • Gorj – 14 584;
  • Ialomita – 14 717.

Dupa cum se observa, exista atatia cetateni ai Romaniei care isi asuma, constient sau nu, riscul de a ramane fara locuinta, in cazul unui dezastru natural.

Reglementarea prin lege a politei PAD

Legea 260/2008 reglementeaza asigurarea obligatorie a locuintelor, precum si normele de punere in aplicare pe care Comisia de Supraveghere a Asigurarilor le-a emis. La data de 6 iulie 2015 a fost publicata, in Monitorul Oficial, Legea cu nr. 191, ce a adus modificari si completari Legii 260/2008.

Pentru siguranta locuintei dvs., este bine sa incheiati o polita PAD, la o firma de asigurari profesionista, existand chiar si care fac parte dintre principalii fondatori ai Pool-ului de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale (PAID). Mai mult, sunt si autorizate de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor pentru a putea incheia astfel de polite.

asigurare-pad

Ce tip de locuinte intra in asigurarea PAD?

Aici, este vorba de urmatoarele locuinte: locuinta sociala, de serviciu, de interventie, de protocol, de necesitate si casa de vacanta. Ele se pot clasifica astfel:

Locuinte de tip A. In aceasta categorie se include constructiile cu structura de rezistenta realizata din beton armat, lemn, metal sau cu pereti exteriori din caramida, piatra, alte materiale care au rezultat in urma unui tratament termic/chimic.

Locuinte de tip B. Se refera la constructiile ale caror pereti exteriori sunt din caramida nearsa sau alt material care nu a fost supus unui tratament termic/chimic.

Riscurile acoperite de polita PAD

Printre riscurile pe care le acopera o asigurare PAD se numara:

  • Cutremure
  • Inundatii
  • Alunecari de teren

Tinand cont de toate aceste informatii, recomandarea expertilor este sa nu se ignore incheierea unei asigurari PAD, apeland la serviciile unei firme de asigurari serioase, evitand, astfel pagube importante, in caz de cutremur, inundatie si alte dezastre naturale.

cutremur