Activitate culturala 7 iunie 2012-Cisper Buc-ante

               București, 5.06.2012 

Activitate culturală

„Arta şi meseria lăutarilor romi”

               În luna septembrie 2010 a fost demarat proiectul  “Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509,  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu o perioadă de implementare de 36 de luni.

          Proiectul este implementat de către Asociaţia Pakiv România, în parteneriat cu Asociaţia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociaţia  DIVERS Târgu Mureş, Agenţia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucureşti şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.   

                Unitatea culturală a Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) București-Ilfov, organizează în data de 7 iunie 2012,  o activitate culturală destinată copiilor romi de la Şcoala generală 145, sector 2 Bucureşti.

          Activitatea este denumită „Arta şi meseria lăutarilor romi” şi are ca scop informarea opiniei publice despre arta, tradiţiile şi cultura poporului rom, evidenţiate în acest caz prin muzica lăutărească, precum şi de a promova viitoare tinere talente din rândul copiilor romi.

          Toţi cei prezenţi vor putea viziona la retroproiector, o serie de fotografii cu şi despre marele maestru de origine romă Ion Voicu, un nume important în istoria muzicii lăutăreşti şi nu numai.

          Toate momentele activităţii vor fi surprinse de către organizatori printr-un set de fotografii ce vor fi expuse în unitatea culturală.

 

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România                                                        CISPER București Ilfov     

Telefon: 0258/811170                                                              Responsabil PR                                  

Web: www.pakiv.ro, http://cis-rom.ro                                     Ionuţ Tîrnăcop

E-mail: pakiv_romania@yahoo.com                           Telefon: 021 2400838

                                                                                                  E-mail: cisperbucurestipr@yahoo.com