Activitate culturala 6 aprilie- Cisper Buc- ante

 

București, 03.04.2012

 

Activitate culturală

„Ziua InternaÅ£ională a Romilor –

Romii şi credinţa în Dumnezeu”

 

               În luna septembrie 2010 a fost demarat proiectul  “Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă” – ID 62509,  cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, cu o perioadă de implementare de 36 de luni.

          Proiectul este implementat de către Asociaţia Pakiv România, în parteneriat cu Asociaţia Amare Prhala Cluj Napoca, Asociaţia  DIVERS Târgu Mureş, Agenţia pentru Dezvoltarea Resurselor Umane Pro Diversitate Bucureşti şi Mesogeiako Symvouleftiko Systema S.A. Atena.   

                Unitatea culturală a Centrului de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă (CISPER) București-Ilfov, organizează în data de 6 aprilie 2012,  o activitate culturală destinată copiilor romi de la Şcoala generală 145, sector 2 Bucureşti.

          Activitatea este denumită „Ziua Internaţională a Romilor-Romii şi credinţa în Dumnezeu” şi are tematică dublă.

          Ȋn primul rând urmăreşte iniţierea elevilor prezenţi în ceea ce reprezintă ziua de 8 aprilie şi anume “Ziua Internaţională a Romilor”, şi în acelaşi timp încercăm să prezentăm o definiţie a credinţei şi a obiceiurilor creştineşti din Săptămâna Mare a Paştelui ce se sărbătoreşte în data de 15  aprilie.

           Ȋn cadrul acestei activităţi, se va asculta imnul internaţional al romilor, şi toţi elevii prezenţi vor desena fiecare steagul reprezentativ al romilor, iar în a doua parte a activităţii se vor încondeia ouă de Paşte, ce ulterior vor fi expuse în unitatea culturală.

          Toate momentele activităţii vor fi surprinse de către organizatori printr-un set de fotografii ce vor fi expuse în unitatea culturală.

 

Informaţii suplimentare:

Asociaţia Pakiv România                                                        CISPER București Ilfov     

Telefon: 0258/811170                                                              Responsabil PR                                  

Web: www.pakiv.ro, http://cis-rom.ro                                     Ionuţ Tîrnăcop

E-mail: pakiv_romania@yahoo.com                           Telefon: 021 2400838

                                                                                                  E-mail: cisperbucurestipr@yahoo.com