Abecedarul de NutriÈ›ie – lecÈ›ii pentru sănătate

Românii trebuie să învețe cum să fie sănătoși, iar primul pas este o alimentație corectă. Acesta este mesajul medicilor nutriționiști prezenți la lansarea primului Abecedar de Nutriție din România, scris de prof. dr. Nicolae Hâncu, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

Ecourile lansării Abecedarului de NutriÈ›ie nu au întârziat să apară. Observatorul de la Antena 1 atrage atenÈ›ia: ”2 din 3 oameni ajung la medic pentru că mănâncă la fast-food. OrganizaÈ›ia Mondială a Sănătății ne avertizează: cine preferă mâncarea ieftină È™i la îndemână – fast-food-ul, ajunge să plătească înzecit pe medici È™i medicamente. NutriÈ›ioniÈ™tii au declanÈ™at ofensiva împotriva alimentaÈ›iei nesănătoase. ÃŽn România, au lansat un Abecedar de NutriÈ›ie. (…) Din el, oricine poate să înveÈ›e cum să mănânce corect”.

ÃŽn articolul ”Prof.dr. Nicolae Hâncu: A mânca sănătos înseamnă a fi sănătos”, Agerpres scrie: ”Românii nu mănâncă sănătos ÅŸi în consecinţă nici sănătatea lor nu este bună, iar acest lucru se reflectă în amplificarea diabetului, a obezităţii ÅŸi a dislipidemiei, a declarat vineri pentru AGERPRES prof. dr. Nicolae Hâncu, membru corespondent al Academiei Române, cu prilejul lansării lucrării “Abecedar de nutriÅ£ie”.

Realitatea.net menționează în articolul ”E bine să mănânci seara?”: ”Prof. dr. Nicolae Hâncu a spus în legătură cu faptul că foarte multă lume mănâncă seara masa principală, că ora de cină poate fi împinsă către opt jumătate chiar şi nouă, după această oră mâncatul să fie doar o excepţie. Important este şi ce mânânci la această oră, pentru că din păcate cina la români este foarte consistentă. Tot Realitatea.net scrie: ”Cât de sănătoase sunt sarmalele? Dacă sunt făcute din varză proaspătă, carne slabă fără grăsime şi cu un strat de roşii, dar fără smântână, sarmalele sunt cele mai sănătoase alimente din România, a declarat prof.dr. Nicolae Hâncu”. De asemenea, Realitatea.net, sub titlul ”Abuzul de fructe este dăunător”, reliefează: ”Medicul nutriționist Nicolae Hâncu nu recomandă fresh-urile pentru că acestea conțin toată porția de fructe pe care în mod normal oamenii o consumă într-o zi”.

Pentru Digi 24, prof.dr. Nicolae Hâncu a explicat: „Abecedarul s-a născut din necesitatea imperioasă de a elabora un program național prin care cultura nutrițională a românului să se dezvolte într-un mod adecvat”.

Jurnalul Național titrează ”Abecedar de nutriție” și punctează problema obezității corelate cu alimentația nesănătoasă, dar și declarația făcută de prof. dr. Nicolae Hâncu: ”Alimentaţia sănătoasă devine validă când se asociază cu alte componente între care mişcarea este extrem de importantă, dar şi consumul moderat de alcool, renunţarea la fumat şi, surprinzător, un somn adecvat. Trebuie să dormim 7-8 ore pe noapte dintre care dacă se poate o oră trebuie să fie înainte de miezul nopţii”.

Adevărul, la rubrica de Sănătate, propune cititorilor testul ”Cât de sănătos te hrăneşti”, preluat din Abecedar de Nutriție, și scoate în evidență faptul că ”Abecedarul este împărţit în zece lecţii care cuprind, printre altele, informaţii despre calorii şi principalele grupe de alimente, despre cum ar trebui să ne planificăm mesele şi cum să cumpărăm alimentele. De asemenea, sunt explicaţi cei zece paşi importanţi care trebuie urmaţi pentru a deveni propriul nutriţionist”.

SănătateaTV.ro redă declarația făcută de prof.dr. Nicolae Hâncu: ”Abecedarul de Nutriţie a fost scris în contextul în care alimentaţia în rândul populaţiei este tot mai nesănătoasă, dar şi în contextul în care numărul pseudo-nutriţioniştilor a început să crească. Abecedarul de Nutriţie vine în ajutorul populaţiei cu zece lecţii prin intermediul cărora oamenii pot învăţa ce înseamnă o alimentaţie sănătoasă”.

ComunicateMedicale.ro menționează ”Probabil cea mai importantă carte de nutriție de la profesioniști pentru publicul larg, Abecedarul de Nutriție este un ghid complet de alimentație sănătoasă bazat pe cele mai noi date din acest domeniu, adaptate pentru a fi ușor înțelese și puse în practică de cât mai multe persoane.”

ÃŽn articolul ”Prof. Hâncu a lansat primul Abecedar de NutriÈ›ie”, Pagina Medicală include următoarea declaraÈ›ie: “Cartea este simplu făcută, dar nu este simplistă. Ea trebuie mai întâi citită, de la prima până la ultima lecÈ›ie. Apoi, ca orice abecedar, trebuie È™i învățată, după care aplicată cât mai mult în viaÈ›a de zi cu zi, explică prof. Hâncu.”

Abecedarul de Nutriție este un produs Sănătatea Press Group, realizat de prof.dr. Nicolae Hâncu, în colaborare cu dr. Cristina Niță și dr. Anca Crăciun.

Mai multe informații despre Abecedarul de Nutriție găsiți pe www.abecedar-nutritie.ro .

 

PR & Comunicare:

Sănătatea Press Group – expertul tău în comunicare pe domeniul medical

 

Georgiana Giunca

PR Executive

0733.011.108

press@sanatateapress.ro