A inceput ultima etapa de transmitere a invitatiilor de participare la proiectul national “Absolventii si Piata Muncii”

Incepand de miercuri, 2 martie, reprezentantii celor 55 de universitati de stat si particulare implicate in proiectul “Absolventii si Piata Muncii – Studiu national de monitorizare a insertiei pe piata muncii a absolventilor din invatamantul superior” transmit catre proprii absolventi cea de a patra si ultima serie de invitatii de participare la studiu.
In aceasta ultima etapa, invitatiile transmise sunt atat mesaje de reamintire, prin care absolventii sunt rugati sa raspunda la intrebarile dintr-un chestionar on-line cat si scrisori insotite de chestionarul tiparit, pentru cei care nu au acces la internet sau au ales aceasta varianta de participare.
Invitatiile de participare sunt transmise absolventilor de studii universitare de licenta, promotiile 2005 si 2009, atat prin posta cat si prin e-mail, si sunt adresate acelor absolventi care inca nu au accesat chestionarul electronic.
Pe parcursul celor trei etape de contactare a absolventilor, desfasurate pana in prezent, peste 33.000 de absolventi au accesat chestionarul electronic. Chiar daca in ultimele doua etape s-au trimis preponderent mesaje de reamintire, ratele de raspuns obtinute au fost comparabile cu cele rezultate in urma primei actiuni de transmitere a invitatiilor. Astfel, se estimeaza ca dupa aceasta ultima etapa, numarul total de absolventi care participa la studiu va depasi 40.000.
Procesul de completare a chestionarului se va incheia la finalul acestei luni. Informatiile cuprinse in cele peste 500.000 de pagini cu raspunsuri la intrebari vor fi consolidate si analizate ulterior, de expertii romani in colaborare cu expertii partenerului german, Universitatea din Kassel – Centrul International pentru Cercetari in Invatamantul Superior (INCHER), atat la nivel national cat si la nivel institutional.

Pentru detalii suplimentare contactati

Adriana Tran,
Responsabil Relatii Publice

Mobil 0740 20 20 64

Birou Presa Proiecte Strategice
Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii, Dezvoltarii, Inovarii (UEFISCDI)

Email: presa.proiecte@uefiscsu.ro

Pentru mai multe detalii vizitati:
www.forhe.ro