8 din 10 soferi romani sunt nemultumiti de masinile lor: cum pot imbunatati acestia performanta autovehiculelor?

Potrivit unui studiu realizat de Ipsos Research, in Romania, 3 din 10 romani conduc o masina, indiferent daca este vorba despre masina personala sau cea de serviciu, iar 70% dintre acestia sunt barbati.

Majoritatea soferilor romani considera ca masina este absolut necesara si indispensabila, in vreme ce doar cativa dintre ei o percep ca pe o simpla comoditate, un mijloc de transport util, dar nu neaparat necesar. Pentru barbati, masina este ca un fel de extensie a corpului, motiv pentru care acestia investesc resurse financiare substantiale in mentenanta si imbunatatirea autovehiculului.

Iata cateva dintre modalitatile prin care puteti creste performanta automobilului, daca doriti sa-i oferiti un plus de putere si sa va strecurati mai usor prin trafic:

  • Optati pentru Chiptuning! Tehnologia lumii moderne permite ca motorul unei masini sa fie imbunatatit prin metode de natura electronica. Cu alte cuvinte, daca doriti sa adaugati cativa cai putere la automobil, apelati la specialistii auto, care se pot ocupa de remaparea unitatii de control electronic a motorului, fara a umbla la motor. Chiptuning-ul prezinta o serie de avantaje considerabile, cele mai importante fiind faptul ca puterea autovehiculului poate creste cu pana la 30%, tinand cont si de tipul masinii, iar consumul de carburant va scadea cu pana la 16%.

chiptuning

  • Puteti inlocui pompa de alimentare. Pentru a avea un flux ridicat de benzina, puteti schimba pompa. Pentru a face acest lucru, cel mai bine este sa apelati la un specialist auto sau sa va duceti masina la un magazin de tuning sau atelier. Specialistii va pot recomanda o pompa optima, care sa aiba putere si care sa nu permita motorului sa fie sub-alimentat, dand nastere la detonatii. Pentru a sustine noul nivel de benzina, asigurati-va ca achizitionati bujii, fise si injectoare pe masura! In sens contrar, degeaba puneti o pompa de benzina mai mare, daca injectoarele nu vor face fata si vor lasa motorul fara benzina.
  • Filtrul de aer. Este poate, cel mai accesibil accesoriu din cadrul motorului, putand fi schimbat cu usurinta. Contrar opiniei generale, conform careia un filtru sport aduce un plus de putere considerabil, in ultima vreme s-a dovedit ca un asemenea filtru poate scadea puterea masinii, o poate creste, sau o poate pastra la acelasi nivel. Asadar, totul este posibil! Chiar si asa, cresterea de putere, desi nu va fi mare, va exista. Sunetul admisiei este cel care va fi mai puternic, dand impresia soferului ca masina “fuge” mai tare.
  • Componentele interne ale motorului. Piesele auto precum axele cu came sau cuzineti, vibrocenul, pistoanele forjate, biele, supapele, arcurile supapelor sunt toate component interne ale motorului, iar cele din urma se schimba cel mai des pentru a obtine un motor performant. Practic, se pot schimba toate componentele motorului, in afara de bloc, care va trebui sa fie ranforsat, pentru a rezista la o putere mai mare.
  • Supraalimentarea. Montarea unui turbo sau a unui compresor, in scopul de a mari considerabil puterea masinii, vine la pachet cu modificarea altor componente, care sa o sustina pe prima. Daca instalati oricare dintre cele doua piese care va pot face masina mult mai performanta, asigurati-va ca achizitionati un intercooler si un traseu de admisie si de evacuare pe masura si ca dispuneti si de o electronica pe masura. Rezultatul este unul imbucurator, deoarece veti observa o imbunatatire vizibila in ceea ce priveste performanta automobilului.

Atunci cand decideti sa va imbunatatiti masina in mod considerabil, vor aparea mai multe aspecte carora va trebui sa le acordati atentie, cele de sus fiind doar cateva dintre modificarile esentiale pe care le puteti realiza.

Cresterea performantei autovehiculului nu se face cu usurinta, iar efortul financiar trebuie sa fie pe masura, daca doriti sa obtineti rezultate palpabile. Asadar, inainte de a hotari ca vreti ca masina sa fie mai rapida si sa luati ochii celorlalti soferi din trafic, fiti siguri ca va puteti permite modificarile pe care le presupune o asemenea imbunatatire.