43% dintre romanii cu ganduri de vacanta in aceasta iarna iau in calcul o locatie neasteptata

ski-elvetia

Anul acesta marcheaza o schimbare semnificativa in intentiile de vacanta  ale romanilor pentru sezonul rece, dupa cum releva cel mai nou studiu realizat printre cei ce se gandesc la vacanta de iarna.

43% dintre cei chestionati afirma ca intentioneaza sa schimbe peisajul de iarna autohton in favoarea statiunilor montane din Elvetia.  Se pare ca pe fondul  unui raport calitate-pret net superior celui atohton, ofertele de ski in Elvetia fac tot mai mult cu ochiul romanilor .

De ce Elvetia si nu Valea Prahovei?

ski-in-elvetia

Studiul releva printre altele motivele pentru care romanii ar renunta la clasica vacanta in Valea Prahovei in detrimentul unei vacante in Elvetia. Principalul motiv care ii indeamna pe romani sa isi schimbe obiceiurile de vacanta  este raportul-calitate pret , aici Valea Prahovei avand de suferit din cauza unei cresteri de preturi constanta care nu se reflecta in calitatatea serviciilor oferite. Pe de alta parte, Elvetia castiga teren cu ajutorul preturilor avantajoase si accesibile romanilor, dispunand de tarife ce pleaca de la 34 euro / noapte pentru un amplasament de 3* , pret gasit pe karpaten.ro .

Suprapopularea statiunilor autohtone, sentimentul ca se profita de pe urma nevoilor de recreere, orele pierdute pe drumul catre munte si atitudinea personalului hotelier sunt alte motive care ii fac pe romani sa ia in calcul o schimbare de macaz in vederea vacantei de iarna.

Elvetia : banci , ceasuri si MUNTE

schi-elvetia

Elvetia este in general cunoscuta pentru sistemul bancar etalon al Europei, pentru ceasurile de lux si pentru statiunile de ski, cum de altfel din ce in ce mai multi romani afla despre ofertele la ski. Din acest punct de vedere, am putea spune ca Elvetia este asemenea bancilor : un etalon al Europei in materie de statiuni montane de ski. De asemenea, calitatea ceasurilor elvetiene o veti regasi in serviciile hoteliere si cele adresate turistilor, cat despre precizia orologiilor o veti regasi cu siguranta in instalatiile de transport pe cablu.

Apetitul romanilor pentru sporturile de iarna este un alt factor ce ii determina pe acestia sa opteze pentru Elvetia, ski-ul in aceasta tara fiind adus la rangul de sport national. De la echipamentele destinate schiatului pana la instructori si transporturile pe cablu, toate fac din Elvetia raiul impatimitilor sporturilor de iarna.
Peisajele care te lasa fara suflare, satele inca pitoresti, conditiile la standarde inalte ii fac  fac pe romani sa se alature acestui trend vechi in traditia europeana legat de mersul la ski in Elvetia. Faptul ca  prin intermediul Alpilor Elvetia este tara cu cele mai multe varfuri de peste 3500m de pe batranul continent, face din aceasta un must have al vacantelor de iarna.

Se pare ca la nivel european, Elvetia a devenit sinonim cu fuga de stres, agitatie, si rutina. In timp ce Valea Prahovei este literalmente sufocata de autoturisme, tocmai din respect pentru linistea turistului in Elvetia exista anumite statiuni in care accesul auto a fost interzis cu desavarsire.

Analizand argumentele pro si contra ale celor 43% dintre intervievatii din studiu, speram ca v-am facut o imagine generala asupra optiunilor de vacanta pe care le aveti la dispozitie in iarna 2016-2017!