40% dintre studenti fac bani in afara orelor de curs!

Un studiu recent realizat printre studenti arata ca 40% dintre acestia prefera sa lucreze in afara orelor de curs, din dorinta de a castiga un venit suplimentar. Pare un procent destul de mare avand in vedere ca programul orelor de curs nu avantajeaza pe toata lumea si nici nu le permite studentilor sa se angajeze.

Intrebat fiind cum isi castiga banii de buzunar, Alex, in varsta de 20 de ani spune ca: „Ma ocup de proiectele colegilor. Nu toti au timp sa si le faca, asa ca, m-am oferit sa le fac eu contra cost.” Se pare ca studentii stiu cum sa se ocupe de micile afaceri pe care reusesc sa si le gestioneze in afara orelor de curs.

Din dorinta de a suplimenta venitul asigurat de parinti lunar, majoritatea tinerilor presteaza anumite servicii de care se ocupa in timpul liber, fara sa fie nevoiti sa respecte un program asa cum s-ar intampla in cazul in care s-ar angaja intr-o anumita companie.

studenti-loc-de-munca

Top 4 lucruri pe care le fac studentii contra cost:

In urma unui sondaj de opinie realizat printre ce 40% de studenti care isi asigura pe cont propriu banii de buzunar, cele mai avantajoase activitati pe care le fac acestia ar parea ca sunt realizarea proiectelor contra cost, implementarea paginilor online cu haine de vanzare, masina de spalat si imprimanta care scoate referate pe banda rulanta fara sa fie nevoie sa astepti la coada.

  1. Una dintre cele mai frecvente afaceri in care se angajeaza foarte multi dintre studenti este realizarea proiectelor de la facultate in schimbul unei sume de bani, stabilite in functie de gradul de dificultate al referatului respectiv. Pentru a economisi, studentii aleg sa isi achizitioneze cate un calculator second hand, la un pret mult mai mic, care sa le permita sa comunice cu cei care isi doresc sa le fie realizate temele de la facultate. Iata deci ca un astfel de job nu are nevoie decat de un calculator second hand si multa imaginatie.
  2. Foarte multe studente care se lauda cu o garderoba generoasa au ales sa isi creeze pagini de socializare in care sa isi prezinte piesele vestimentare pe care le ofera celor mai putin norocoase la un pret mult mai mic decat cel afisat in magazine. Maria, studenta in anul III, spune cum inregistreaza, aproape lunar, un venit de aproximativ 150 de lei pe luna din vanzarea hainelor: „Ma declar multumita de banii pe care ii obtin din vanzarea hainelor. Orice venit in plus imi este de ajutor.”
  3. Nu toti studentii au norocul sa locuiasca in camine care sa le puna la dispozitie masini de spalat. Ca sa profite de aceste lipsuri, tinerii mai norocosi si-au constuit o adevarata afacere cu ajutorul unei singure masini de spalat. Asadar, cine isi doreste sa isi spele hainele, trebuie sa plateasca o mica taxa daca isi doreste sa beneficieze de acest lucru.
  4. Pentru ca toata lumea are nevoie de cursuri si proiecte scoase la imprimanta si, de cele mai multe ori, xeroxurile sunt pline de studenti nerabdatori, mai ales in perioada sesiunii, foarte multi tineri dezvolta o afacere profitabila achizitionandu-si imprimante pe care sa le foloseasca atat pentru proiectele lor, cat si pentru banii de buzunar. Astfel, cei mai norocosi dintre studenti, fac bani scotand la imprimanta proiectele colegilor care nu au rabdare sa stea la coada de la xerox. Multi dintre initiatorii acestei categorii de business isi fac reclama realizand afise care anunta preturile pe care le cer, dar si locatia si orele in care sunt disponibili in camin.

Se pare ca studentii din ziua de azi stiu cum sa obtina un venit suplimentar pe langa cel acordat de parinti lunar. Cu ceea ce au deja, tinerii se descurca si isi construiesc mici afaceri pe care si le gestioneaza in afara orelor de curs. Desi nu este vorba despre un buget considerabil, totusi, orice ban in plus conteaza tinand cont ca viata de student presupune distractie, care, evident, costa.