14 oct 2009 LEGALITATEA ORDINULUI MJLC DE VALIDARE A MEMBRILOR CdM DEJA RIDICA SEMNE DE INTREBARE

https://i1.wp.com/www.1235.ro/admin/images/temp/7751250185136__catalinpredoiu.jpg?resize=197%2C97

Ieri pe site-ul MJLC a fost postat un anunt prin care se face cunoscut validarea prin ordin a membrilor Consiliului de mediere alesi in data de 23.05.2009.

Data si conjuctura politica existenta la ora actuala in Romania deja a inceput sa ridice semne de intrebare in randul mediatorilor privind legalitatea emiterii acestui ordin.

In cursul diminetii pe adresa de email a grupului mediatorilor autorizati a fost expediat si primit un e-mail din continutul caruia rezulta ca dl.Catalin Predoiu nu a semnat ordinul de validare despre care se vorbeste in anuntul postat pe site-ul MJLC la data de 13.10.2009.

Semnatarul mesajului afirma ca dl.Predoiu nu a fost prezent la sediul MJLC in cursul zilei de 13.10.2009 nici macar o secunda,prezezenta dansului a fost in exclusivitate la sediul Guvernului Romanie,iar acest ordin este semnat de catre o alta persoana.

De asemenea semnatarul e-mail-ului mai afirma ca in cursul zilei de ieri a sesizat prezenta in biroul unui consilier a unui membru dintre cei validati,al carui nume nu il facem public si despre prezenta caruia semnatarul face precizarea ca nu este o pura intamplare.

Comunicatul in forma prezentata ridica semne de intrebare cu privire la nespecificarea in acesta a numarului ordinului de validare nedandu-se posibilitatea contestarii acestuia.

Termenul de contestare al ordinului este de 30 de zile de la data publicari acestuia in M.O

Ordinul de validare a fost trimis spre publicare la Monitorul Oficial si el va apare in editia din data de 15.10.2009,Partea I.

Daca acesta are dreptate sau nu ramane de vazut,noi nu ne putem pronunta daca este real sau nu, fiind vorba despre o afirmatie neverificata insa au fost primite informatii de la mai multi mediatori care au afirmat ca vor contesta acest ordin ca fiind netemeinic si legal emis.

De asemenea unii mediatori au afirmat ca intentioneaza sa solicite Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie verificarea modului si conditiilor in care ordinul de validare a fost emis,precizand tot odata si reclamarea in subsidiar a fostului Ministru al Justitiei Catalin Predoiu pentru abuz in serviciu contra intereselor publice pe motiv ca nu a luat nicio masura de validare/invalidare pe perioada cat a exercitat functia de Ministru al Justitiei in termenul legal.